Η Κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των κοιμητηρίων τη Μεγάλη Παρασκευή προς αποφυγή συνωστισμού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, «στεγανοποιώντας» ακόμη περισσότερο τις πιθανές εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, στην τελική ευθεία για την Ανάσταση.

Όπως δήλωσαν στον sky τόσο ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα κοιμητήρια Θανάσης Στάμος, όσο και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα με την αποτροπή των πολιτών τέτοιες μέρες να μην επισκεφθούν τα κοιμητήρια, όμως υπάρχει τεράστια ευθύνη της τήρησης του νόμου και συμμόρφωση προς τις σχετικές διατάξεις.

Μάλιστα για τα κοιμητήρια στα χωριά, ο κ. Στάμος δεν έκρυψε τους φόβους και τις ανησυχίες του ως προς την τήρηση των μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί μπορεί να συμβεί “το έλα να δεις…”

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει στις 8 Απριλίου το πρόγραμμα με τις ώρες που θα ήταν ανοικτά τα Κοιμητήρια στην πόλη της Ρόδου τη Μεγάλη Εβδομάδα, το οποίο όμως δεν ισχύει, μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης.

 1,457 total views,  2 views today