Κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κάσο, την Κάλυμνο και την Πάτμο, με απόφαση των τριών δημάρχων, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το κύμα κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ», με ψύχος και θυελλώδεις ανέμους που χτυπά σήμερα τα νησιά ανάγκασε τους Δημάρχους κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, Δημήτρη Διακομιχάλη και Λευτέρη Πέντε να κρατήσουν κλειστές τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή προβλημάτων στη λειτουργία τους και στην μετακίνηση των μαθητών. Τα σχολεία της Κάσου θα παραμείνουν και αύριο κλειστά

Για το θέμα ενημερώθηκαν οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κύριοι Μπάμπης Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Υπενθυμίζεται δε, ότι στην Κάλυμνο είχαν κλείσει ήδη όλα τα λύκεια λόγω κρουσμάτων  κορωνοϊού, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στην Κάρπαθο έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους το Λύκειο Απερίου, το ΕΠΑΛ Καρπάθου και το Γυμνάσιο στην Όλυμπο, επιστρέφοντας στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, κλειστά είναι από χθες και για 14 ημέρες το 2ο και το 3ο Λύκειο Ρόδου στο Καζούλειο και την Καπνοβιομηχανία, αλλά και το τμήμα Γ5 του 2ου ΕΠΑΛ στους Αγίους Αποστόλους, μετά από τα κρούσματα που εμφανίσθηκαν σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στράτος Καρίκης σχολίασε ότι τα περιστατικά στη Ρόδο είναι ανησυχητικά και γίνονται οι ιχνηλατήσεις των επαφών και οι απολυμάνσεις των σχολικών συγκροτημάτων.

 301 total views,  2 views today