Κλειστή λωρίδα κυκλοφορίας στην εο. Αφάντου -Ψίνθος

861

Όπως έγινε γνωστό η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας (κατεύθυνση προς Ψίνθο) της επαρχιακής οδού Αφάντου-Ψίνθος στη θέση Χ.Θ. 4+050 (600μ. μετά τη διασταύρωση της με την επαρχιακή οδό Καλυθιών-Ψίνθου) και για 80 μέτρα περίπου θα παραμείνει κλειστή λόγω εργασιών έως 28-5-2019.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Επειδή η λωρίδα κυκλοφορίας θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλο το 24ωρο, η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί με φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε απόσταση 20 μέτρων εκατέρωθεν των εργασιών και θα είναι ρυθμισμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε στη μία λωρίδα κυκλοφορίας να υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση με κόκκινο χρώμα, το οποίο θα απαγορεύει τη διέλευση των οχημάτων το ίδιο διάστημα που η αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας θα έχει φωτεινή σηματοδότηση πράσινου χρώματος, το οποίο θα επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων. Τέλος, θα υπάρχει ένα διάστημα επαρκές όπου και οι δύο φωτεινοί σηματοδότες θα απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων (κόκκινο χρώμα) έτσι ώστε να προλάβουν τα οχήματα να διασχίσουν την απόσταση των 80 μέτρων της περιοχής των έργων.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι (πεζοί ή με οχήματα) από την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Οι διερχόμενοι οδηγοί οφείλουν να επιδεικνύουν την πρέπουσα προσοχή και να υπακούουν στις σηματοδοτήσεις, καθώς και στις υποδείξεις της Τροχαίας και του προσωπικού ασφαλείας.

Πιθανές αλλαγές στις παραπάνω ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν εγκαίρως από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και ευελπιστούμε στην συμπαράσταση όλων για την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών.