Κλειστός ο Δήμος Κω, λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενη

518

Κλειστές παραμένουν από χθες οι Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Κω, στο Δημαρχείο, λόγω εμφάνισης κρούσματος Covid-19 σε εργαζόμενη του Δήμου που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Η εργαζόμενη αναχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα με άδεια στην Αθήνα.

Με την επιστροφή της στην Κω αισθάνθηκε αδιαθεσία, παρέμεινε στην οικία της δίχως να προσέλθει στον εργασιακό χώρο και υπεβλήθη σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα υπεβλήθησαν στο σχετικό τεστ οι οικείοι της, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η εργαζόμενη παραμένει στην οικία της και είναι καλά στην υγεία της.

Ο Δήμος Κω, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, λαμβάνει άμεσα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, όπως ορίζονται στις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Ακύρωσε όλα τα ραντεβού του Δημάρχου, απαγόρευσε την προσέλευση δημοτών στις υπηρεσίες, οργανώνει τη διενέργεια τεστ στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο και προχωρά σε απολύμανση των χώρων.

Παράλληλα διατηρεί επαφή με τον ΕΟΔΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες για ότι απαιτηθεί, σύμφωνα πάντα με τη σχετική νομοθεσία.

Μέσω ανάρτησης στα social media τοποθετήθηκε δημόσια ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς για το κρούσμα COVID-19 σε εργαζόμενη του Δήμου Κω.

Ο Δήμος Κω από χθες μέχρι και σήμερα Παρασκευή έκλεισε τις Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, στο Δημαρχείο, για να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, όπως ορίζονται στις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Ο κ. Νικηταράς για το συμβάν, δήλωσε χαρακτηριστικά:

– Ενεργούμε άμεσα!

– Στην πρώτη γραμμή, με γρήγορα αντανακλαστικά δίπλα στους εργαζόμενους.

– Φροντίσαμε να γίνει λήψη δειγμάτων σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοτικού Μεγάρου.