Με αφορμή το πείραμα της Ολλανδίας στη Ρόδο, με τους 189 τουρίστες που βρίσκονται από χθες το απόγευμα στο νησί σε διακοπές “καραντίνας” -αφού για μία εβδομάδα θα απολαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά δε θα μπορούν να βγουν εκτός- ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας περιέγραψε στον sky με κραυγή απόγνωσης την κατάσταση στον κλάδο της εστίασης, τονίζοντας ότι πλήττεται ανεπανόρθωτα ο μεγαλύτερος τροφοδότης εργασίας που απασχολεί 330.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη αντίδραση.

Μάλιστα ο κ. Κλούβας τόνισε ότι μέχρι σήμερα μόνο ο δικός του κλάδος αντιδράει σε αυτό το πρωτοφανές “πείραμα” με εσώκλειστους τουρίστες, ενώ υπάρχουν τόσοι κλάδοι που θα έπρεπε να είχαν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους, όπως οι ταξιτζήδες και το Σωματείο Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης. “Κάποιος πρέπει να ξεσηκωθεί, κάποιος πρέπει να μιλήσει…”, ανέφερε με παράπονο ο Γιάννης Κλούβας.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη για ενδεχόμενο Τουρισμό χωρίς ανοικτά τα καταστήματα της εστίασης, ο κ. Κλούβας είπε ότι ήταν τουλάχιστον ατυχής, αφού Τουρισμός χωρίς εστίαση δε νοείται…

 451 total views,  2 views today