Κλούβας: Μονόδρομος τα μέτρα στήριξης για την εστίαση

265

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση έχουν  περιέλθει οι επιχειρήσεις διασκέδασης και εστίασης και στη Ρόδο καθώς κίνηση τις  ημέρες των εορτών δεν υπήρξε εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας η εφαρμογή μέτρων στήριξης  είναι μονόδρομος.

Τις ημέρες των εορτών λίγα εστιατόρια δούλεψαν καθώς κρατήσεις  δεν υπήρχαν εξαιτίας των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όπως είπε ο κ. Κλουβας.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν κινητοποιήσεις ο κ. Κλούβας δήλωσε πως αυτό είναι δύσκολο.Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία  Εστιατορικών Συναφών Επαγγελμάτων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο του 2022 στις επιχειρήσεις που επιβλήθηκε απαγόρευση μουσικής και για εκείνες στις οποίες περιορίστηκε η λειτουργία ως τα μεσάνυχτα ήταν μια αναγκαία απόφαση που απαλύνει τις συνέπειες του άτυπου lockdown.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εστίασης που θίγονται από την εξάπλωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και τις μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων ξεπέρασαν κατά πολύ τις επιχειρήσεις με μουσική. Η κίνηση στην αγορά έχει μειωθεί δραματικά κι όσο αυξάνονται τα κρούσματα τόσο περισσότεροι πολίτες μειώνουν ή αποφεύγουν εντελώς τις εξόδους. Η προοπτική αύξησης των κρουσμάτων για τις επόμενες τουλάχιστον ημέρες θα οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που είχαν προετοιμαστεί για την αυξημένη κίνηση των εορτών.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραματικών κι έκτακτων συνθηκών, με τις επιχειρήσεις της εστίασης να αναγκάζονται να καταστρέψουν παραγγελίες μεγάλης αξίας, καλούμε την πολιτική ηγεσία να επεκτείνει την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ζητούμε συγκεκριμένα να διευρυνθούν οι ΚΑΔ για τους οποίους ισχύει η αναστολή των συμβάσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να συμπεριλάβουν όλες τις επιχειρήσεις της εστίασης που θίγονται από την καθίζηση της κίνησης. Η διεύρυνση των ΚΑΔ θα αποτρέψει την χρεοκοπία χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης που θα εκτίνασσε την ανεργία, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.