Κοινές ενέργειες Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης

584

Με πέντε αιτήματα προς τους ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.  ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΘΕΟΧΑΡΗ, τα Εργατικά Κεντρα Ρόδου και Κρήτης ζητούν ενέργειες για να καλυφθούν κατηγορίες εργαζομένων που δεν έχουν ως τωρα καλυφθει από τα ευεργετήματα λόγω κορωνοϊού.

Διαβάστε την επιστολή που απεστάλη

Αξιότιμοι  κ. Υπουργοί , Σε συνέχεια της επιστολής μας που εστάλη στις 20/03/2020, επανερχόμαστε με την παρούσα  λόγω του  επείγοντος του θέματος, στα πλαίσια πάντα των από κοινού ενεργειών των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης και σας ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχει προκύψει μετά την εξαγγελία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και ανέργων. Σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στην κάλυψη των μέτρων προστασίας και  τις παρακάτω κατηγορίες

  • Ανέργους οι οποίοι δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων το 2019, ώστε να μπορέσουν να  ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας.
  • Ανέργους που μπήκαν για πρώτη φορά το 2019 στην αγορά εργασίας και δεν είχαν δικαίωμα να μπουν στο επίδομα ανεργίας.
  • Εργαζόμενους που συμπλήρωσαν παραπάνω από διακόσια τριάντα (230) ένσημα.
  • Για όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον Ο.Α.Ε.Δ.
  • Ανέργους των οποίων η επιδότηση έληξε πριν το Δεκέμβριο του 2019.

Ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά, η ανταπόκρισή σας θα είναι άμεση για την αποκατάσταση της αδικίας και την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ,             ΛΑΣΙΘΙΟΥ και ΡΟΔΟΥ