Θέμα χρόνου είναι να προβούν σε ανακοινώσεις  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος κ.Αντώνης Καμπουράκης για την υλοποίηση μεγάλων έργων στη Ρόδο.

Ο τομέας στον οποίο θα δοθεί βαρύτητα είναι αυτός της ύδρευσης όπως υπογράμμισε σήμερα σε συνέντευξή τύπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

«Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε ανακοινώσεις. Είναι σε καλό επίπεδο οι συζητήσεις μου με το δήμαρχο για την υλοποίηση  μεγάλων  έργων  υποδομής. Είναι σε καλό στάδιο και οι ενέργειες από την κυβέρνηση. Το κλίμα είναι θετικό», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

« Για μας η ύδρευση είναι το μεγαλύτερο θέμα. Είμαστε κοντά στην οριστική λύση του ζητήματος για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν γίνεται σε καθημερινή βάση να κτυπάει το τηλέφωνο και να ακούμε πως  περιοχές του νησιού που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών έμειναν χωρίς νερό», κατέστησε σαφές ο κ. Χατζημάρκος.

Σε ερώτηση αν τα έργα θα αφορούν την επέκταση των δικτύων ύδρευσης από το φράγμα Γαδουρά στη Νότια Ρόδο ο κ. Χατζημάρκος τόνισε:

«Να σταματήσουμε τα πυροσβεστικά που κάνουμε τώρα. Είναι ντροπή να μένουν χωρίς νερό τουριστικές  περιοχές.  Εφόσον θέλουμε τουρίστες πρέπει να είμαστε απέναντι τους αξιόπιστοι. Τα δίκτυα θα αφορούν όλο το νησί».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χατζημάρκος  για τα ΣΔΙΤ εξήγησε τις διαδικασίες που αφορούν την χρηματοδότηση και την έγκριση της υλοποίησης των έργων που αφορούν την κατασκευή σχολείων στη Ρόδο θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί πολλές φορές ο πρώην δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Τα ΣΔΙΤ περνούν από διυπουργικό όργανο. Αυτό το ζήτημα αφορά το Δήμο Ρόδου. Στα ΣΔΙΤ κάθε φορέας απευθύνεται στην κυβέρνηση», τόνισε

Σε ερώτηση για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου της Ιαλυσού τόνισε πως μέχρι τα Χριστούγεννα όλα τα προβλήματα θα έχουν αντιμετωπιστεί.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22  Σεπτεμβρίου  ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις δύο επιτροπές που δύναται να συγκροτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η μια αφορά το περιβάλλον και είχε συσταθεί  όπως τόνισε και στην προηγούμενη θητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αρχαιολογικούς χώρους της Λέρου θα επισκεφθεί σήμερα η ΥΠΠΟ

Στις εξαρτήσεις έμφαση στη νέα θητεία

Η δεύτερη όμως  θα εστιάζει σε θέματα που  ταλανίζουν την τοπική κοινωνία. ΄Ένα από αυτά είναι οι εξαρτήσεις και σε αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

«Απόφαση μου είναι να ασχοληθούμε με θέματα κοινωνικά. Έχουμε ως περιφέρεια πάρα πολύ φορτίο σε ότι αφορά τις υποδομές μας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε  όμως ότι  όλες οι δράσεις αφορούν την κοινωνία που έχει ανάγκες. Θέλω με έμφαση να ασχοληθούμε με τις εξαρτήσεις. Η εικόνα που έχουμε είναι πως υπάρχει κάποια έξαρση σε σχέση με τις εξαρτήσεις σε κάποια νησιά. Το 2020 θα έχουμε στη διάθεση μας και χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις.  Η οικονομία είναι σημαντική . Εξίσου σημαντικό όμως είναι να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός», τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν και συνεργασίες με φορείς που ασχολούνται  με την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε σε αυτό το θέμα επίθεση», τόνισε.

Η συνάντηση  στο υπουργείο Ναυτιλίας

Με αφορμή τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για αύξηση των πόρων για τις άγονες γραμμές και την αλλαγή της πηγής χρηματοδότησης ( Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε την ικανοποίηση του .

Η αύξηση των πόρων για τις άγονες γραμμές όπως τόνισε, θα αυξήσει τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχουν περισσότερες συνδέσεις καλύτερα πλοία  και συχνότερα δρομολόγια για τα νησιά.

«Σε κάποιες γραμμές  θα μπορούμε να διεκδικούμε περισσότερα δρομολόγια.  Στα Δωδεκάνησα μας ανησυχεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου Κάσου. Καλύτερη συγκοινωνία χρειάζονται και οι δυτικές Κυκλάδες. Αυτά είναι δύο μόνο παραδείγματα  δεν είναι όλες μας οι ανάγκες»¨, δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε μετά και τις συναντήσεις  που είχε στην Αθήνα και στις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να κλείσουν 16 χωματερες στα νησιά. Μίλησε όμως και για τους πόρους που θα διατεθούν στα νησιά  για την κατασκευή σχολικών μονάδων,

 

 

 154 total views,  2 views today