Κόκκινος : Απαντήσεις για τη ματαίωση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο θα δοθούν;

131

Για απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου κάνει λόγο σε ανακοίνωση του  ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή  τη ματαίωση της συνεδρίασης που είχε προγραμματιστεί  την Παρασκευή στη Σύρο  δια ζώσης.

Ο κ. Κόκκινος ασκεί κριτική τόσο στα  μέλη του οργάνου που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και απουσίασαν γιατί  έπρεπε να μετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος που είναι σε εξέλιξη αλλά και στην περιφερειακή αρχή για την πιθανότητα να γνώριζε εκ των προτέρων τον μεγάλο αριθμό των απουσιών και δεν άλλαξε την ημερομηνία της συνεδρίασης. Η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου αναλυτικά:

“Απαξίωση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν.Αιγαίου  από  τις παρατάξεις της  πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.Δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης αμαρτίας πρώτη φορά από την έναρξη της λειτουργίας του το 2011″!

Η απουσία του 1/3 (παρόντες 18 σε σύνολο 26 μελών…)  των μελών της πλειοψηφίας και των 4/5 (παρόντες μόνο 2 από  σύνολο 15 ….) της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας οδήγησε στην ακύρωση λογω έλλειψης απαρτίας 7ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης- μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα- στη Σύρο στις 20.5.22!

Είναι γεγονός που θλίβει και προβληματίζει όσους συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες  και κυρίως τους πολίτες που περιμένουν λύσεις στα πολλά  προβλήματα που τους απασχολούν και για τον τρόπο που λειτουργούν οι εκπρόσωποι τους στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης !

Αναγνωρίζουμε   τα ανθρώπινα   έκτακτα και σοβαρά προβλήματα που πάντα υπάρχουν και  εμποδίζουν  την  φυσική παρουσία ατόμων  που συμμετέχουν σε συλλογικές  διαδικασίες,  αλλά είναι πρωτόγνωρο, προκλητικό  και πολιτικά ανήθικο κάποιοι  που απουσιάζουν από διαδικασίες που τους έστειλε η κοινωνία να την εκπροσωπήσουν   να… φωτογραφίζονται την ίδια ώρα  σε κομματικά συνέδρια και αλλού είδους δραστηριότητες!

Είναι προσβλητικό και εμπαίζουν και τους συναδέλφους τους περιφερειακούς συμβούλους που αψήφησαν τις δυσκολίες( κακοκαιρία,προσωπικά θέματα και υποχρεώσεις κτλ ) και βρέθηκαν στη Σύρο για να τιμήσουν τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει.

Τα ερωτήματα είναι πολλά:

-Είναι εσκεμμένη αυτή η απαξίωση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου?

-Μήπως κάποιοι  βολεύονται και δεν θέλουν την  δια ζώσης συνεδρίαση πιστεύοντας ότι οι κλειστές κάμερες και ο έλεγχος της ροής των ομιλιών στη τηλεδιάσκεψη κρύβει την πολιτική τους γύμνια?

-Εάν κάποιοι συνάδελφοι ήθελαν να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν το δήλωσαν νωρίτερα ή γιατί δεν ήρθαν πρώτα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου  και μετά να μεταβούν στο συνέδριο του κόμματος τους?

-Τελικά πόσο” ανεξάρτητοι ” είναι?

-Εάν ο κ. Χατζημαρκος και η Περιφερειακή Αρχή Αιγαίου ήξερε τις απουσίες των πολλών στελεχών της (μεταξύ αυτών Χωρικού Αντιπεριφερειαρχη…) γιατί δεν άλλαζε την ώρα ή την ημερομηνία της συνεδρίασης?

-Τι απαντούν για όλα τα παραπάνω και αυτή την θλιβερή κατάσταση στους πολίτες?

-Θέλουν τις δια ζώσης διαδικασίες ή  όχι ?

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αιγαίου  δεν είχε απαρτία (25 σε σύνολο 51 μελών) και δεν συνεδρίασε πρώτη φορά στα χρονικά από την λειτουργία του το 2011.

Ας απαντήσουν με πράξεις και με λόγια  ο Περφερειάρχηςκ.Χατζημαρκος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γλυνος.Τα περισσότερα μέλη των παρατάξεων τους “έλαμψαν δια της απουσίας τους”!

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής του Ανεξαρτήτου Περιφερειακού  Συνδυασμούς”ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου

Αντιπρόεδρος Εποπτικου  Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.