Κολιάδης: Πολιτική εκμετάλλευση ακόμη και για τα ελάφια…τέλος, να συσταθεί ειδικός φορέας διαχείρισης

316

Να συσταθεί εθνικός φορέας  διαχείρισης  του ελαφιού όπως ισχύει για τα άλλα προστατευόμενα είδη ζώων  στη χώρα όπως η χελώνα καρέτα καρέτα  πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ.  Αλέξανδρος Κολιάδης μιλώντας σήμερα στον Sky.

Άσκησε σκληρή κριτική στον  τέως δήμαρχο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ.  Φώτη  Χατζηδιάκο κάνοντας λόγο για πολιτική αλητεία κάνοντας με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε.

«Μίλησαν στον Sky ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  κ.  Σάββας Καραταπάνης ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος. Πως ακούστηκαν ; Είναι άνθρωποι  που δεν γνωρίζουν; Ακούγοντας τον κ. Χατζηδιάκο απορώ με τη στάση του με το να κρίνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βάζοντας στο σακί ολους μαζί επειδή κατατέθηκε μια άποψη που ήταν προσωπική.  Ο κ. Διακοσταματίου είπε να μεταφερθούν ελάφια σε άλλο σημείο της χώρας. Ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγος μίλησε για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το ελάφι αφού προκαλεί ατυχήματα. Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε λόγο για  μια δημοτική αρχή που έχει άγνοια που δεν μελετά και δεν διαβάζει. Η δημοτική αρχή ήταν εκείνη που έφερε το θέμα για συζήτηση. Εμένα με ενοχλεί η πολιτική αλητεία .Υπάρχει δημοκρατία  και ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψη του. Είναι ψευδές ότι πήραμε απόφαση για θήρευση των ελαφιών και δεν υπάρχει πουθενά», δήλωσε ο κ. Κολλιάδης.

«Να συσταθεί εθνικός φορέας διαχείρισης του ελαφιού. Αυτό ο οδηγεί η απόφαση μας  για την σύσταση επιτροπής. Στον πρωτογενή τομέα υπάρχει πρόβλημα  γίνονται ατυχήματα και υπάρχει ανάγκη προστασίας του ελαφιού. Δεν μπορεί να μας λέει ο κ. Χατζηδιάκος ότι δεν διαβάζουμε και έχουμε άγνοια. Αυτό που είπε ο δήμαρχος ήταν προσωπική άποψη . Δεν ελήφθη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Είναι εκμετάλλευση πολιτική αυτό που έγινε. Απλά κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Όλοι δείξαμε αγωνία για το πρόβλημα », είπε ο κ. Κολιάδης.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τριάντος

Με την πείρα του κυνηγού που όμως δεν θηρεύει ελάφια,  μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος. Τόνισε  δε πως το κυνήγι του συγκεκριμένου είδους απαγορεύεται σε όλη τη χώρα.

«Δεν ψηφίστηκε πρόταση για το κυνήγι. Έγινε  συζήτηση απλά  και κατατέθηκαν απόψεις . Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι  το κυνήγι του ελαφιού είναι  απαγορευμένο σε όλη την Ελλάδα καθώς θα πρέπει να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο», τόνισε.

Για τις  στειρώσεις υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν αφού προηγηθεί από τους επιστήμονες σωστή καταγραφή του πληθυσμού των ελαφιών.

«Ακόμη και οι στειρώσεις πρέπει να γίνουν αφού γίνει σωστή καταγραφή του πληθυσμού των ελαφιών για να μην χαλάσει η ισορροπία. Να γίνει και σωστή καταγραφή των ζημιών που έχουν γίνει από τα ελάφι και σε ποιες περιοχές προκαλούνται από τα ζώα ατυχήματα.Το ελάφι είναι μονογαμικό είδος  και η εγκυμοσύνη διαρκή πέντε με έξι μήνες.  Πρέπει να υπάρχει ισορροπία λοιπόν με τις στειρώσεις. Να γίνει  σωστή καταγραφή του πληθυσμού των ελαφιών να δούμε πόσα είναι αρσενικά και πόσα θηλυκά», τόνισε.

Ακόμη όμως  και να επιτρέπονταν το κυνήγι δεν υπάρχουν στο νησί μας τα κατάλληλα όπλα σημείωσε