Έκκληση στους υγειονομικούς απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας» και ξεκαθαρίζοντας για όσους δεν εμβολιαστούν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της»

«Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά, ούτε και αστερίσκους», πρόσθεσε ο Β. Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για τη δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους να μη βλάψουν τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Επιπλέον, πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση, διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: iefimerida.gr

 167 total views,  4 views today