Για την εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αρχικά αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας πως οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με δόση αυτού του εμβολίου θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση που θα αποδεικνύει ότι συντρέχουν ιατρικοί λόγοι  για να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας», σχολίασε ενώ στη συνέχεια, σημείωσε πως στόχος είναι να πέσει το βάρος σε συγκεκριμένες ηλικίες ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Ερωτηθείς για τα εμβολιαστικά κέντρα και τις δηλώσεις του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη πως «θυμάμαι στη Βουλή τον Ιανουάριο να μας είχαν υποσχεθεί 1.050 εμβολιαστικά κέντρα. Τα είδατε εσείς; Εγώ όχι», τόνισε πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν 1.018 στην επικράτεια.

«Ίσως μπερδεύει ο κ. Βαρουφάκης τα εμβολιαστικά κέντα με τις εμβολιαστικές γραμμές γιατί σε ένα κέντρο υπάρχουν αρκετές γραμμές που εξυπηρετούν τον κόσμο», σχολίασε.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις που έχουν γίνει στο σύστημα υγείας, δήλωσε ότι έχουν προσληφθεί πάνω από 10.000 άτομα ως επικουρικό προσωπικό και 2.500 μόνιμο ιατρικό προσωπικό ενώ προανήγγειλε και την προκήρυξη 600 μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Ερωτηθείς για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους σημείωσε ότι υπάρχει η βούληση, μα αυτό εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών.

Πηγή: iefimerida.gr

 168 total views,  6 views today