Κοπή της βασιλόπιτας του τμήματος του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Νέας Υόρκης Απόλλων

108

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για το καλωσόρισμα του νέου έτους, πραγματοποίησε ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος της Νέας Υόρκης – Απόλλων Τμήμα 3ο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, μετά την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία που πραγματοποιήθηκε υπό τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη Γεράσιμου
Μαρουλά και Διακόνου Βασίλειου Αγγελάκη οι οποίοι ευχήθηκαν τα καλύτερα για το τμήμα και τους παραβρισκόμενους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Παν-Ροδιακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, κ. Νίκος Καρτάλης ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη για την συνεισφορά τους και την υποστήριξη τόσο για την φυσική τους παρουσία,όσο και για τις δράσεις του συλλόγου, στήριξη η οποία δίνει κίνητρα στο συμβούλιο να επικεντρωθούμε σε δράσεις ουσίας που ωφελούν τόσο την ομογένεια εδώ στην Αμερική, όσο και την τοπική κοινωνία της Ρόδου στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες που πλαισιώνουν το υπόλοιπο συμβούλιο, την αντιπρόεδρο Καλλιόπη Ζιάγκος, την ταμεία Θάλεια Τζωρζή-Βλεπάκη και τη γραμματέα Ελένη Σακέλλη.

Ειδική αναφορά έγινε στους παραβρισκόμενους και πρώην προέδρους του τμήματος κ. Σάββα Σωτρίλλη και κ. Κώστα Μαλονούκο, τον πρόεδρο της κεντρικής έδρας του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής και διευθυντή του κέντρου ελληνικών σπουδών Παιδεία στο Πανεπιστήμιο της Κονέκτικατ κ. Ηλία Τομάζο, και στους υπόλοιπους εκπροσώπους της ομογένειας που παραβρέθηκαν συμπεριλαμβανομένων
της κ. Μαρίας Μαραγκού προέδρου της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, την Σωτηρία Ζουρούδη πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Νεολαίας, τον Άλεξ Κωνσταντόπα αντιπρόεδρο του Συλλόγου της Σύμης –Αίγλη.

Στη συνέχεια ο κ. Καρτάλης, ανακοίνωσε πως ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου παρουσίασε στην εκδήλωση και ήταν διαθέσιμο προς πώληση,για πρώτη φορά στην Αμερική, το βιβλίο του Μανόλη Μακρή, “Η Ιστορία της Ρόδου” τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα, σε μετάφραση των κκ. Μανώλη Κασσώτη και Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Ο πρώην πρόεδρος του τμήματος κ, Κώστας Μανολούκος στο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις θερμές ευχές του στα μέλη του φίλους, και μεταβίβασε τις ευχές του Επισκόπου Απόστολου, που πάντα μας έχει στις προσευχές του, και του Πατέρα Γιώργου Καζούλη που εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ και επίσης προσευχόταν για τα μέλη του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος της κεντρικής έδρας του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής και διευθυντής του κέντρου Ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, κ. Ηλίας Τομάζος, σημείωσε πως μόλις είχε επιστρέψει από το ταξίδι του στη Ρόδο, όπου είχε μια σειρά από επαφές με τους τοπικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και τον πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής George Tsounis, με συζητήσεις για την ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων, που προωθεί να γίνει υπό την αιγίδα του ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος Αμερικής – Απόλλων, στην περιοχή Κολύμπια στη Ρόδο, με σκοπό να αποτελέσει κέντρο διασύνδεσης ομογενών ανά τον κόσμο με κέντρο το νησί της Ρόδου.

Επίσης έκανε αναφορά στο πρόγραμμα για φοίτηση Αμερικανών φοιτητών στη Ρόδο μέσω του προγράμματος της Παιδείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ συνεχάρη τον πρόεδρο του τμήματος της Νέας Υόρκης κ. Νίκο Καρτάλη και το υπόλοιπο συμβούλιο, την αντιπρόεδρο κ. Καλλιόπη Ζιάγκος, την ταμεία Θάλεια Τζωρζή-Βλεπάκη και την γραμματέα Ελένη Σακέλλη, για την ενεργητικότητα και την συνεισφορά τους στην ομογένεια και την πατρίδα και κάλεσε τους παραβρισκόμενους στο ετήσιο συνέδριο του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής Απόλλων, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Ρόδο.

Τέλος ο κ. Καρτάλης ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης για τη στήριξη, τη συνεισφορά και τις προσφορές τους συμπεριλαμβανομένου των κ. Παρασκευή Σαββιού, Στέλλα Τζωρζή, Θαρρενή Τζωρζή, Διαμάντω Σακέλλη, Ευτυχία Ζιάγκος, Κατερίνα Φρανγκόπουλος, Χρυσούλα Κούβαρος, Κώστας Μανολούκος, τις επιχειρήσεις Van Dam Diner, Victory Sweet Shop, Buccaneer Diner και Mediterranean Foods.