Κορωναίος : Πως θα πορευτεί ο Δήμος χωρίς ανταλλακτικά για τα οχήματα του;

339

Στη ματαίωση του διαγωνισμού  για την «Προμήθεια ανταλλακτικών μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων έργου του Δήμου Ρόδου 2021-2022» προϋπολογισμού 699.999,69 ευρώ αναφέρθηκε  μιλώντας στον Sky 100,8 σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Κορωναίος.

Σημειώνεται πως για το θέμα αυτό προέβη σε ανακοίνωση προσφάτως ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τη δημοτική αρχή.

Σε ερώτηση για το ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που ματαιώθηκε ο διαγωνισμός ο κ, Κορωναίος δήλωσε :

«Με τον τρόπο που γίνονται οι συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου δεν υπάρχει διάλογος. Ως δημοτικοί σύμβουλοι ενημερωνόμαστε από τις εφημερίδες ή τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι κατάντημα της πολιτικής ζωής του τόπου. Στην ανακοίνωση, μας περιγράφεται όλο το χρονικό της υπόθεσης που ξεκίνησε από τις 20 Ιουλίου του 2021. Τότε εγκρίθηκε η μελέτη και η κατακύρωση του αναδόχου. Θα μπορούσαν να είχαν συνάψει τη σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο και  να προχωρούσαν».

Ο κ. Κορωναίος εκτίμησε πως μετά από αυτή την εξέλιξη ο ανάδοχος του έργου θα προσφύγει στα δικαστήρια και ο Δήμος θα μπει σε περιπέτειες.

«Ο Δήμος είχε όλη τη δυνατότητα να υλοποιήσει τη σύμβαση. Το Φεβρουάριο του 22 σε έκτακτη και δια περιφοράς συνεδρίαση αποφάσισαν τη ματαίωση του διαγωνισμού. Αυτή ήταν η πρώτη ματαίωση. Αιτιολογία η έλλειψη πιστώσεων. Σε έκτακτη συνεδρίαση και πάλι κληθήκαμε να εγκρίνουμε το   πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού περί ματαίωσης του διαγωνισμού της «Προμήθειας ανταλλακτικών μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων έργου του Δήμου Ρόδου 2021-2022», ενδεικτικού προϋπολογισμού 699.999,69€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) λόγω απόκλισης των πιστώσεων και των δυνατοτήτων του Π/Υ εν μέσω υστέρησης εσόδων όπως αποτυπώνονται στον Π/Υ έτους 2022 .  Εγώ εκτιμώ  ότι ο ανάδοχος θα προσφύγει στα δικαστήρια και ο Δήμος θα μπει σε περιπέτειες. Το ερώτημα είναι  ένα. Πως θα πορευτεί ο Δήμος  στο  θέμα που αφορά  τα ανταλλακτικά για τα οχήματα του », τόνισε ο κ. Κορωναίος.