Λουκέτο μπήκε σε τρία σχολεία στη Ρόδο για δέκα ημέρες, στο Δημοτικό Σχολείο Μασάρων, στο Γυμνάσιο Ιαλυσού και στο Γυμνάσιο Καλυθιών, καθώς εκπαιδευτικοί νόσησαν από κορωνοϊό.

Ηδη ο Δήμος Ρόδου από χθες προχώρησε σε απολύμανση σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα των Μασσάρων, ενώ σήμερα συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα σχολεία Καλυθιών και Ιαλυσού, όπως δήλωσε στον sky ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στράτος Καρίκης.

Σύμφωνα με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπη Ψαρά και Γιάννη Παπαδομαρκάκη, που μίλησαν στο σταθμό μας, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι διευθυντές των σχολείων που εμφανίσθηκαν τα κρούσματα, βρίσκονται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας, για να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρά, οι δύο δασκάλες που εμφάνισαν πυρετό την Κυριακή, βρέθηκαν θετική η μία στον ιό και αρνητική η άλλη, στα τεστ που έκαναν τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο. Παράλληλα, σε καραντίνα τέθηκαν άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί, που επέβαιναν μαζί τους σε αυτοκίνητο την περασμένη Παρασκευή για τη διαδρομή από την πόλη προς το σχολείο.

Και ο κ. Παπαδομαρκάκης τόνισε ότι δόθηκαν οδηγίες σε όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς των δύο Γυμνασίων να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι νεωτέρας, αφού ο καθηγητής που είναι θετικός στον ιό, δίδασκε στο Γυμνάσιο Ιαλυσού και συμπλήρωνε ώρες στο Γυμνάσιο Καλυθιών.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καρίκης επισήμανε ότι σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού, ενώ από χθες προσελήφθησαν μέσω ιδιώτη άλλα 108 άτομα καθαρίστριες και καθαριστές για τα σχολεία, φθάνοντας στο σύνολο για τα σχολεία τους 270-280.

 1,957 total views,  2 views today