Στην Κω είναι έκδηλη η ανησυχία της κοινωνίας, μετά τα 100 ενεργά κρούσματα των τελευταίων ημερών και την κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως δήλωσαν στον sky ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής και η Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου και Διευθύντρια του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Κατερίνα Γαβαλά.

Χθες μόνο ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα για την Κω. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύονται με covid-19, έξι ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία και τη διάμεση ηλικία τους να είναι περίπου στα 60 έτη.

Και οι δύο, τόσο ο κ. Καμπανής, όσο και η κυρία Γαβαλά τόνισαν ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η περίοδος λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού στο νησί, τη στιγμή που έχει επέλθει κόπωση στον κόσμο από τα παρατεταμένα μέτρα εδώ και ένα χρόνο, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή και σε καμία περίπτωση εφησυχασμό ως προς την ατομική και συλλογική ευθύνη, αφού επί του παρόντος ως μοναδικό όπλο έναντι της πανδημίας έχουμε μόνο το εμβόλιο.

Στο νησί του Ιπποκράτη έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 2.500 άτομα, ενώ 4.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στη Λέρο τα ενεργά κρούσματα είναι 36 και οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται προληπτικά στο Νοσοκομείο του νησιού, όπως δήλωσε στον sky ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος Τάσος Τσαχουργιαννίδης. Προχθές εντωμεταξύ κατεγράφη και ο δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό στο νησί ασθενούς που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού με εμβόλια της Pfizer, ο κ. Τσαχουργιαννίδης είπε ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα 1.367 με την πρώτη δόση -συμπεριλαμβανομένων και των 201 ψυχικά ασθενών- και 607 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία λαμβάνοντας και τη δεύτερη δόση. Επίσης από χθες άνοιξε και η πλατφόρμα εμβολιασμού και για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών. Τέλος, να σημειωθεί ότι από τις 11 Μαρτίου ως σήμερα έχουν γίνει 27 εισαγωγές ασθενών με covid-19 στο Νοσοκομείο της Λέρου και τέσσερις αεροδιακομιδές.

ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ

Στην Κάσο όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε κρουσμάτων, ο Δήμαρχος του νησιού συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας και με τη συμμετοχή των μελών της Επιτροπής Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίσθηκε να παραμείνουν κλειστά ο Δήμος και το ΚΕΠ μέχρι και τη Δευτέρα και να γίνουν απολυμάνσεις σε όλες τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό.

Παράλληλα συνεχίζονται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αλλά και οι έλεγχοι rapid tests στις πύλες εισόδου, αλλά και σ’ εβδομαδιαία βάση σε όλους τους καταστηματάρχες του νησιού. Επίσης, μείωση του δρομολογίων του δημοτικού λεωφορείου και τέλος, με ιδιαίτερη σύσταση προς τους κατοίκους του Αρβανιτοχωρίου για περιορισμό των δραστηριοτήτων τους μέχρις ότου αποφανθεί η επιτροπή των λοιμοξιολόγων, που συνεδριάζει αύριο, ύστερα από συνεννόηση με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ιχνηλάτησης της Πολίτης Προστασίας κ. Παπάζογλου, ο οποίος θα εισηγηθεί στην επιτροπή.

ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη φάση εμβολιασμού κατά του COVID-19 των μόνιμων κατοίκων της Νισύρου, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος. Συγκεκριμένα, στην τρίτη φάση εμβολιάστηκαν 115 ενήλικες, φθάνοντας στο συνολικό αριθμό των 550 εμβολιασμένων πολιτών της Νισύρου, έχοντας φθάσει στο 80%. Θα υπάρξει και τέταρτη φάση με στόχο την κάλυψη εμβολιασμού του 100% του ενήλικου πληθυσμού του νησιού, επισήμανε ο δήμαρχος.

 356 total views,  2 views today