«Κλειδώνει» από σήμερα η χώρα σε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης και των υγειονομικών Αρχών να αναχαιτίσουν την πανδημία που καλπάζει στη χώρα μας, αφήνοντας πίσω της καθημερινά δεκάδες θανάτους και χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Από απόψε τίθεται σε ισχύ νέο διευρυμένο lockdown, καθώς περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως αναγκαίες από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί στο πλαίσιο της εξειδίκευσης και αυστηροποίησης των νέων μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Από σήμερα Παρασκευή, οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 είναι γεγονός και για τις συγκεκριμένες ώρες πλέον οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο επιλογές sms στο 13033.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή λόγω του κορονοϊού που βράζει σε όλη τη χώρα επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση:

  • Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

 682 total views,  2 views today