Κορωνοϊός: Επτά άτομα στο Κ.Υ. Πάτμου σε προληπτική καραντίνα!

504

Στην Πάτμο, επτά άτομα από το Κέντρο Υγείας, τόσο ο γιατρός και Διευθυντής του Γιώργος Τσουκαλάς, όσο και η ιατρός Γενικής Ιατρικής, η βοηθός ακτινολόγου, οι νοσηλευτές και ο οδηγός του ασθενοφόρου έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα γιατί ήρθαν σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid και σήμερα θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, σχεδόν όλο το προσωπικό που έχει τεθεί σε προληπτική καραντίνα τελεί εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Τσουκαλάς μιλώντας στον sky αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των Ιατρείων τόσο στα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς και Αγαθονήσι, όσο και στο Νοσοκομείο της Λέρου.

Ειδικά για το τελευταίο τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, ενώ τις περισσότερες μέρες του μήνα το νοσηλευτικό ίδρυμα μένει χωρίς παθολόγο.

Στο Ιατρείο Αγαθονησίου δεν υπάρχει γιατρός τις περισσότερες ημέρες, οι κάτοικοι των Αρκιών έμειναν ακάλυπτοι γιατί παραιτήθηκε η γιατρός και στους Λειψούς υπηρετεί ένας ανειδίκευτος γιατρός.

Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι το ΕΚΑΒ δεν είχε γιατρό για την αεροδιακομιδή που χρειάσθηκε για ασθενή με κορωνοϊό, γιατί οι γιατροί μπήκαν σε καραντίνα και δεν υπήρχε εφεδρεία για να καλυφθούν τα κενά.