Ανανέωση:

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στην Κάρπαθο, καθώς ένας 74χρονος Ελληνοαμερικανός που βρέθηκε στο νησί, είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο ρεπόρτερ του Sky Μανώλης Παπάζογλου επικοινώνησε λίγο μετά τις 11 με τον Δήμαρχο του νησιού Γιάννη Νισύριο, ο οποίος μας ενημέρωσε λανθασμένα ότι το test του ηλικιωμένου βγήκε αρνητικό, λέγοντας μάλιστα ότι δεν συντρέχει καμία ανησυχία και η Κάρπαθος είναι… “καθαρή”!!

Χρειάσθηκε να περάσουν λίγες ώρες βέβαια για τα περί του αντιθέτου, αφού πλέον στο νησί έχει σημάνει συναγερμός και μάλιστα βγήκε ανακοίνωση και από το γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Mega ο ηλικιωμένος έμεινε στο νησί για περίπου 10 ημέρες οπότε και παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική κάψουλα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και οι προσπάθειες των αρχών για την ιχνηλάτιση των επαφών του Ελληνοαμερικανού ο οποίος φέρεται να είχε συναντήσεις με πολλούς συγγενείς του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Επιβεβλημένη η τήρηση των προληπτικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό: Από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρπάθου.

Στις 30/06/2020 το ΚΥ Καρπάθου διαχειρίστηκε ασθενή ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, σύμφωνα με το ιστορικό του ασθενούς και τα κριτήρια του ΕΟΔΥ.

Πληροφορούμε τους πολίτες ότι η διαχείριση του περιστατικού έγινε σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα του Covid 19 (ατομικά μέτρα προστασίας ασθενούς – ιατρικού προσωπικού, αεροδιακομιδή με ειδική κάψουλα σε Νοσοκομείο αναφοράς).

Από το Νοσοκομείο αναφοράς όπου νοσηλεύεται λάβαμε την πληροφορία ότι σε τεστ ανίχνευσης, ο ασθενής παρουσίασε αυξημένο ιϊκό φορτίο και θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Την διαχείριση του ασθενούς, την ιχνηλάτηση, τις κοινωνικές επαφές κλπ την αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία.

Συνεπώς,παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τηρούν τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

Εκ της Πολιτικής Προστασίας.

 889 total views,  8 views today