Και τέταρτο κρούσμα COVID-19 εντοπίσθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών Λέρου, ενώ αύριο θα μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το πρώτο κρούσμα ήταν μία Παλαιστίνια έγκυος γυναίκα, η οποία διεκομίσθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, εν συνεχεία βρέθηκαν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν, δύο ακόμη ασυμπτωματικοί φορείς του ιού στο ΚΥΤ Λέρου και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, εντοπίσθηκε και τέταρτο περιστατικό κορωνοϊού στο χώρο.

Σημειώνεται ότι μέσα στο ΚΥΤ φιλοξενούνται αυτή την περίοδο 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΛΙΑΣ

Αναλυτικά ο κ. Κόλιας αναφέρει:

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της Πανδημίας COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας Μιχάλης με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του Covid-19.
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α. ΤΣΑΧΟΥΡΓΙΑΝΙΔΗΣ
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κ. Θ. – Γ. Ν. – Κ. Υ. Λέρου Αναστάσιος Τσαχουργιανίδης, δηλώνει τα εξής:
“Ανακοινώνεται ένα ακόμη θετικό κρούσμα στον χώρο της απομόνωσης του hot-spot από την ιχνιλάτηση που είχε γίνει με τα άτομα που ήρθε σε επαφή το πρώτο κρούσμα και πάρθηκαν τα δείγματα. Ο ασθενής παραμένει στον συγκεκριμένο χώρο σε ήπια κατάσταση και θα παραμείνει εκεί μέχρι την ανάρρωση του με ότι προβλέπεται από το πρωτόκολλο . Αυτό αποδεικνύει την σωστή λειτουργία όλων των εμπλεκόμενων (Νοσοκομείο – ΚΥΤ Λέρου και Αστυνομίας)”.

 820 total views,  2 views today