Στα ύψη είναι και πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. 1.526 είναι οι νέες μολύνσεις εκ των οποίων 9 στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα, 5 στην Κάρπαθο, τρεις στην Κάλυμνο και μία στη Ρόδο.

20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ 277 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας πραγματοποίησαν χθες δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από αυτοκίνητο στην πόλη της Ρόδου, στην Αντιμάχεια της Κω και στα Πηγάδια Καρπάθου. Συγκεκριμένα στο Μανδράκι πραγματοποιήθηκαν 48 rapid test, στην Αντιμάχεια 22 και στα Πηγάδια 191, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά, ενώ άλλα 60 τεστ –όλα αρνητικά- έγιναν χθες και στις πύλες εισόδου της Καρπάθου, σε αεροδρόμιο και λιμάνι.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχουν γίνει συνολικά 1.480 τεστ για covid-19 στους κατοίκους της Καρπάθου κι έχουν επιβεβαιωθεί 15 ενεργά κρούσματα μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Νισύριος. Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα 10 κρούσματα εντοπίσθηκαν από άτομα που επέστρεψαν στο νησί από την Αθήνα και έναν στρατιωτικό που μετέβη από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, με  τα περισσότερα εξ αυτών να καταγράφονται στο χωριό Μενετές.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος υποστήριξε ότι η διασπορά άρχισε από ένα οικογενειακό τραπέζι, στις Μενετές, όπου μία κοπέλα φορέας του ιού, τον μετέδωσε στα συγγενικά της πρόσωπα που συμμετείχαν στην οικογενειακή σύναξη.

Ακόμη, ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι συνεχίζονται καθημερινά μέχρι και το Σάββατο οι μαζικές δειγματοληψίες στο νησί για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον κρουσμάτων, αφού ο ΕΟΔΥ θα παρατείνει μέχρι τότε την παραμονή του κλιμακίου στο νησί. Και σήμερα τα τεστ γίνονται στην είσοδο του Δημαρχείου, στα Πηγάδια.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στην Κάλυμνο, μετά την έξαρση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, ο αριθμός των μολύνσεων έφθασε τις 37 μέχρι χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γεράσιμο Αποστολάτο. Μιλώντας στον sky ο κ. Αποστολάτος επιβεβαίωσε ότι από τη διασπορά του covid-19 έχουν προσβληθεί όλες οι ηλιακές ομάδες, με το νεότερο φορέα του ιού να είναι ένα βρέφος πέντε μηνών. Ο κ. Αποστολάτος επισήμανε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει για δεύτερη φορά, αφού προσφάτως το νησί βγήκε από ένα σκληρό lockdown, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους να πειθαρχήσουν στα μέτρα της πολιτείας, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά των μολύνσεων στην τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται τέλος, ότι σε rapid tests θα υποβληθούν ιερείς και προσωπικό των ναών της Καλύμνου το ερχόμενο Σάββατο στα γραφεία της Μητροπόλεως από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολίτη κ. Παίσιου.

 379 total views,  2 views today