Παραμένει η ασφυξία στα νοσοκομεία με 780 ασθενείς covid να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 1.718, εκ των οποίων, 9 στη Ρόδο και από 6 στις Περιφερειακές Ενότητες Κω και Καλύμνου.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.885.

Στο Νοσοκομείο Ρόδου, νοσηλεύονται σήμερα με κορωνοϊό 21 ασθενείς, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής του Γρηγόρης Ρουμάνης, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία. Στα αξιοσημείωτα ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ρουμάνης, είναι το γεγονός ότι πλέον το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες στο Νοσοκομείο, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει αύξηση της διασποράς του ιού στα μέλη των οικογενειών. Εντωμεταξύ χθες απεβίωσε ένας 70χρονος άνδρας από υποκείμενα νοσήματα που έπασχε και από κορωνοϊό.

Από την αρχή του έτους, έχουν χάσει τη μάχη από τον ιό τρεις συμπολίτες μας, ενώ έχουν γίνει και δύο αεροδιακομιδές ασθενών από τη Ρόδο σε Νοσοκομεία Αναφοράς. Ο κ. Ρουμάνης επισήμανε ότι υπάρχει έντονο ιιό φορτίο, συνιστώντας ωστόσο υπομονή και αυτοσυγκράτηση.

Τέλος, ανέφερε ότι τα self tests αποτελούν ένα πολύ καλό μέτρο, καθώς και από κει θα υπάρχει μία νέα πηγή ιχνηλάτησης που θα βοηθήσει στην αποφυγή διασποράς του ιού.

Και η Κως βρίσκεται από το Σάββατο στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Όπως δήλωσε: «Η επιδείνωση έχει ως αποτέλεσμα με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών την ένταξη στο επίπεδο σκληρού Lockdown της Περιφερειακής Ενότητας Κω, καθώς τα  κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί».

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι δήμοι Ρόδου, Καλύμνου και Λέρου, ενώ βγήκε η Αστυπάλαια.

 1,182 total views,  2 views today