Connect with us

BREAKING NEWS

Ολοι με λάμπες LED θέλουν να μας διαφωτίσουν: Σκληρές κόντρες για την διαδικασία

Published

on

Νέα ανακοίνωση για τους διαγωνισμούς των λαμπτήρων LED εξέδωσε η παράταξη του Μπενέτου Σπύρου με την οποία ζητά από τον Περιφερειάρχη τις ίδιες εξηγήσεις και μάλιστα τον προκαλεί, αν νιώθει θιγόμενος, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακόμη, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Χαράλαμπος Κόκκινος που αναφέρεται στον διαγωνισμό και υπογραμμίζει την ανάγκη διαφάνειας. Αναφερόμενος στις τελευταίες ανακοινώσεις λέει πως η Περιφερειακή Αρχή έχει χαθεί μέσα στις …τράπουλες!

Με σκληρές κουβέντες και έντονη κριτική προς κάθε κατεύθυνση, επιθετικά προς τον κ. Χατζημάρκο αλλά και προς τις δυό παρατάξεις της Αντιπολίτευσης των κ. Μαχαιρίδη και Σπύρου, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο.

  Οι ανακοινώσεις δημοσιεύονται με τη σειρά που έρχονται στο sky  

 Η ανακοίνωση της Νησιωτικής Ανατροπής 

Ο κ Χατζημάρκος για ακόμα μία φορά αρνείται να πει μία λέξη για την ταμπακιέρα του διαγωνισμού των LED αξίας 4,5 εκ ευρώ.

Με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα προσπαθεί να εμφανίσει απολογούμενη την αντιπολίτευση επειδή τιμώντας το θεσμικό της ρόλο θέτει δημόσια συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ερωτήματα για τα οποία καλούμε τον κ Χατζημάρκο να απαντήσει εδώ και τώρα.

Ερωτήματα που αναδεικνύουν τις αδιαφανείς συνθήκες τέλεσης ενός διαγωνισμού αξίας 4,5 εκ ευρώ που ενδέχεται να μετατραπεί σε φωτογραφικός, πάλι με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής.

Αυτή τη φορά όχι μέσω των όρων αλλά μέσω διαδικασιών που με ταχυδακτυλουργικό τελετουργικό μετέτρεψαν το ΌΧΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού σε ΝΑΙ,  ευνοώντας συγκεκριμένη εταιρία.

Αντίθετα με τις “φωτογραφικές” πρακτικές του κ Χατζημάρκου η παράταξη μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τηρεί ίσες αποστάσεις από τους συμμετέχοντες.

Ένα διαγωνισμό που ο κ Χατζημάρκος αναγκάστηκε να επαναπροκηρύξει απαλείφοντας τους “φωτογραφικούς” όρους μετά την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Ήδη έχει υποστεί πολιτική ήττα διότι αποδείχθηκε ότι αν δεν είχε αποτραπεί από την αντιπολίτευση και τη δικαιοσύνη, ο κ Χατζημάρκος θα είχε ολοκληρώσει ένα διαγωνισμό με φωτογραφικούς όρους.

Η δε επίκληση αόριστα άλλης απόφασης του ΣτΕ σε κάποιον άλλο διαγωνισμό θα προκαλούσε γέλιο αν δεν συζητούσαμε με δημόσια για τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Εμείς όπως και τότε έτσι και τώρα, θεωρούμε ότι πρέπει να τηρηθεί το γράμμα και το πνεύμα του Νομοθέτη για να διασφαλιστούν όροι διαφάνειας.

Ουδέποτε ταυτιστήκαμε με εργολαβικά συμφέροντα. Η πορεία μας στα Κοινά το αποδεικνύει, όπως και η θητεία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να σεβαστεί την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων που προτείνουν ο διαγωνισμός να ακυρωθεί και να επαναπροκηρυχθεί, από μηδενική βάση.

Καλούμε τον κ Χατζημάρκο να σεβαστεί στοιχειωδώς το θεσμό που εκπροσωπεί και τους πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι ανέθεσαν επίσης θεσμικό ρόλο στην παράταξή μας να ασκεί έλεγχο.

Καλούμε τον κ Χατζημάρκο  να πάψει να ευτελίζει το δημόσιο βίο, επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αδυνατεί εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Έντιμη πολιτική διέξοδος υπάρχει, αν το επιθυμεί. Να κρατήσει ίσες αποστάσεις όπως και όλοι εμείς και να επαναδημοπρατήσει άμεσα την προμήθεια των LED.

Σε ότι αφορά δε τις αιτιάσεις του για “δήθεν” ψεύδη και συκοφαντίες ας προσφύγειστη Δικαιοσύνη. Ο δρόμος για τα δικαστήρια τού είναι πολύ γνωστός και οικείος. Τον ξέρει κυρίως λόγω των μηνύσεων σε δημοσιογράφους και μέλη της δικής του Παράταξης, που προσπάθησε να φιμώσει.

 Η ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου 

«Ζαλισμένοι» από τα led… «Χαμένοι» στις τράπουλες και το «διαζύγιο» με την κοινωνία… μεγαλώνει – Νέο ατόπημα του κ. Χατζημάρκου και του κ. Μπιζά

Είναι εμφανές ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πολιτικά αδιέξοδα για τον κ. Χατζημάρκο και τη στενή πολιτική του παρέα στενεύουν. Η Δικαιοσύνη ερευνά το διαγωνισμό της Π.Ν.Αι. για την προμήθεια λαμπτήρων led προϋπολογισμού 4,5 εκ. € και το σύνολο της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλλει τις νέες μεθοδεύσεις για τον καινούριο διαγωνισμό για τα led. Την ίδια ώρα ανακοινώσεις που αφορούν «τράπουλες», συγγενείς, έμμισθους/ες πολιτικούς φίλους/ες συνεργάτες/ιδες, παραμένουν κι αυτά αναπάντητα.

Δυστυχώς η πολιτική αρχή παρουσιάζεται «ζαλισμένη» από τα led, «χαμένη» στις «τράπουλες» και με το διαζύγιο με την κοινωνία διαρκώς να μεγαλώνει.

Έτσι ερμηνεύεται η προκλητική, αυταρχική και αντιδημοκρατική στάση του κ. Χατζημάρκου και του κ. Μπιζά, να μη δεχθούν να εισηγηθώ και να συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου τα θέματα που αφορούν άμεσα τους νησιώτες μας, όπως:

– την Πολιτική Προστασία στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– τα ακριβά εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών στην περιοχή μας και

– το ζήτημα της διατήρησης της λειτουργίας της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., το οποίο ο κ. περιφερειάρχης αποφάσισε να εισηγηθεί άλλος συνάδελφος λόγω εμπάθειας στο πρόσωπό μου.

Είναι θλιβερό το πώς λειτουργεί ο κ. Χατζημάρκος, ο κ. Μπιζάς και η παρέα τους. Περιφρόνησαν τα εμπρόθεσμα υπηρεσιακά έγγραφά μου – αιτήματα (α.π. 301/13.11.2018 & 305/15.11.2018) για τα παραπάνω θέματα, περιφρόνησαν και δεν απάντησαν και τη διαμαρτυρία μου για αυτήν τους την τακτική με το α.π. 311/21.11.2018 έγγραφό μου.

Ένα είναι βέβαιο: ότι η κοινωνία ξέρει και θα μάθει ακόμα περισσότερα και δεν πρόκειται να ανεχθεί τα καπρίτσια τους, τα πάθη τους και την κακοδιοίκησή τους.

Υ.Γ. 1: Όπως πάντα η τοποθέτησή μου είναι πολιτικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με αυτούς και είναι στη διάθεση του/ης καθενός/μιάς τα υπηρεσιακά μου έγγραφα.

Υ.Γ. 2: Κατά την προσφιλή τους τακτική, ας απαντήσει κάποιος έμμισθος συνεργάτης τους, ή το «περιβόητο» γραφείο τύπου της Π.Ν.Αι., που αποστέλλει «χορηγούμενες» ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. και τα στελέχη του «λιβανίζουν» τον περιφερειάρχη και υβρίζουν όποιον από μας ασκεί κριτική! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

 Ανακοίνωση της Ελληνικής Αυγής για το Νότιο Αιγαίο 

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4599/25.05.2018 Προκήρυξη Διαγωνισμού, η Περιφερειακή Αρχή επαναπροκήρυξε το έργο «Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δίκτυο οδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την Προμήθεια & Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED».

Με περισσή σπουδή, η Περιφερειακή Αρχή επαναφέρει ένα έργο για το οποίο είχε υποστεί τόσο πολιτική όσο και νομική ήττα όταν προκηρύχθηκε για πρώτη φορά, μετά και την υπ’ αριθ. 127/2018 απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, στην οποία γινόταν λόγος για την ύπαρξη φωτογραφικών διατάξεων, νομικών και τεχνικών σφαλμάτων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επαναπροκήρυξης του έργου, εξασφαλίστηκε προ ολίγων ημερών και η θετική ψήφος της  Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας προκειμένου η ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη εταιρεία να προχωρήσει σύμφωνα με τις επιθυμίες της Περιφερειακής Αρχής.

Η έγκριση αναθέσεως του έργου εχώρησε παρά την αντίθετη και πλήρως αιτιολογημένη γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού, σύμφωνα με το πρακτικό της οποίας πρέπει να απορριφθούν οι προτάσεις και των δύο  υποψηφίων αναδόχων λόγω αποκλίσεων από τις προδιαγραφές του έργου. Οι αποκλίσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν ουσιώδεις υπό των δύο εκ των τριών μελών της επιτροπής που ψήφισαν υπέρ της απόρριψης και επουσιώδεις υπό του προέδρου της επιτροπής, ο οποίος εισηγήθηκε την έγκριση μιας εκ των δύο προτάσεων.  Η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών, τονίζοντας ότι η τελευταία εφάρμοσε το άρθρο 102, παρ. 5 του ν. 4412/2016. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Έχουν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών διαβάσει την απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού; Εάν ναι, πως αιτιολογούν την απόφασή τους;

Η επιμονή της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει η ανάθεση του έργου, και μάλιστα σε συγκεκριμένο ανάδοχο και παρά την αντίθετη γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού , γεννά εύλογες απορίες. Μήπως η επιμονή αυτή οφείλεται στην ανάγκη εξοικονομήσεως ενέργειας ενόψει των αυξημένων αναγκών του νησιού;

Αμφιβάλλουμε.

Διότι εδώ και τεσσερισήμισι έτη που η πλειοψηφούσα παράταξη βρίσκεται στα ηνία της Περιφέρειας ουδέποτε ενδιαφέρθηκε στα σοβαρά για την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου LED στο νησί μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες δεν εφευρέθηκαν χθες, αλλά διατίθενται τουλάχιστον από το έτος 2011. Για ποιο λόγο δεν μεριμνούσε η Περιφερειακή Αρχή νωρίτερα για την τοποθέτησή τους;

Περαιτέρω, είναι ανεξήγητη και ενάντια στα καλώς εννοούμενα πολιτικά ήθη η παράκαμψη της γνώμης της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Εάν η Περιφερειακή Αρχή προτίθεται να πορευτεί με παρόμοιες αυταρχικές λογικές υπονομεύοντας τις θεσμικές διαδικασίες, καλό θα είναι να γνωρίζει πως ο Ροδιακός λαός δεν ανέχεται τέτοιου είδους λογικές.

Αντί η Περιφερειακή Αρχή να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική μετά την τελευταία απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών,  δημιουργεί με τις αδιαφανείς πρακτικές της υποψίες πως υπάρχουν άδηλες σκοπιμότητες και ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν με κάθε κόστος, ακόμη και εις βάρος της διαφάνειας, του δημοσίου συμφέροντος και κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Για εμάς, είναι ξεκάθαρο πως κάτι κρύβεται πίσω από τη σπουδή  και την εμμονή της πλειοψηφούσας παράταξης στο εν λόγω ζήτημα. Δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε την υπόθεση σε βάθος.

Από την άλλη, θυμηδία προκαλεί στον Δωδεκανησιακό λαό  η κοινή δήλωση των παρατάξεων «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και «Νησιωτική Ανατροπή», όπου διαβεβαιώνουν πως «θα συνεχίζουν να προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, την χρηστή διοίκηση και την διαφάνεια».

Ευτυχώς, κυρίες και κύριοι των παρατάξεων αυτών, που ο Δωδεκανησιακός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Θυμάται γεγονότα, και έχει κρίνει χειρισμούς και πρόσωπα. Η όψιμη ευαισθησία σας για τη «χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον» μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί. Το υποκριτικό ενδιαφέρον σας δεν συγκινεί πια τον Δωδεκανησιακό ούτε τον Κυκλαδίτικο λαό.

Ως «Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο είμαστε υπέρ της ποσοτικής και ποιοτικής βελτίωσης του οδικού φωτισμού όχι μόνο για το νησί της Ρόδου αλλά και των υπόλοιπων νησιών μας της Περιφέρειάς μας, συμβάλλοντας έτσι και στην προστασία του περιβάλλοντος από την μείωση εκπομπής ρύπων.

Την παράταξη μας δεν την απασχολούν ούτε πολιτικές, ούτε συγγένειες εξ αίματος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διαφάνεια, η τήρηση της νομιμότητας, ο σεβασμός στα πολιτικά ήθη και τα θεσμικά όργανα.

Πάνω απ’ όλα τοποθετούμε την εξυπηρέτηση του καλώς εννοούμενου δημοσίου συμφέροντος.

Όποιος αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον θα μας βρίσκει απέναντί του απ’ όπου και αν προέρχεται και όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΤΤΙΤΗΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ  ΜΑΥΡΟΣ

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το πιο ενδιαφέρον

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.