Η Δημοκρατία της διαβόητης και άλλα νόστιμα

  • Δια χειρός ...της διαβόητης, μια απάντηση της κυρίας προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, απλά απεικονίζει και προσδιορίζει την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οπως τόνισε ο κ. Κουνάκης, τόση δημοκρατία έχουμε να ζήσουμε από το 1974.

Παναγιώτης Κουνάκης σε Χατζημάρκο: «Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από το 74». « Τα περιφερειακά συμβούλια δεν είναι κλειστή λέσχη, ούτε ο περιφερειάρχης μπορεί να συμπεριφέρεται ως Λεσχάρχης»

Συνέντευξη παραχώρησε στον σταθμό μας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Παναγιώτης Κουνάκης.

Αφορμή στάθηκαν τις απαράδεκτες και βαθύτατα αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του κ Χατζημάρκου, υπό την ανοχή του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, να κλείνει τα μικρόφωνα κατά την διάρκεια των τηλεδιασκέψεων.

Ο κ Κουνάκης αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, εντός του προβλεπόμενου χρόνου,  ο κ Χατζημάρκος κατά παράβαση του κανονισμού και οποιασδήποτε δεοντολογίας,  έκλεισε το μικρόφωνο και τον απέκλεισε από την τηλεδιάσκεψη.

Μάλιστα, έκανε λόγο για νοσηρές αντιλήψεις και καθεστωτικές συμπεριφορές του κ Χατζημάρκου,  διότι κατά τη συνεδρίαση και ειδικά στο ζήτημα της τουριστικής προβολής, ο κ Κουνάκης υπερψήφιζε και ήταν συναινετικός.

«Ο κ Χατζημάρκος σε μία εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται και οι συναινέσεις είναι το ζητούμενο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση  στον τουρισμό επιλέγει ένα νοσηρό και καθεστωτικό δρόμο.

Επιχειρεί να μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ένα νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο με τη ψήφο του λαού, σε κλειστή καφενειακή λέσχη κολλητών.

Παλαιότερα ήταν  αλλεργικός σε κάθε αντίθετη άποψη ακόμα και αν ήταν καθαρά  καλόπιστη κριτική. Πλέον αποδεικνύεται πολίτικά  «ανίκανος» και «απρόθυμος» ακόμα και να αξιοποιήσει το συναινετικό λόγο και θετική ψήφο που του παρέχει η αντιπολίτευση.

Η αποστροφή του , σε κάθε άποψη πλην της δικής του σε συνδυασμό με την αλαζονεία της εξουσίας και τις «χρυσές εποχές» που ζει ο ίδιος και πολιτική του παρέα,  τον εμποδίζει να αδράξει την ευκαιρία να πορευτεί συναινετικά.  Ειδικά τη στιγμή που η αντιπολίτευση παρά τις όποιες  αντιρρήσεις του τείνει χείρα στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορονοιού στον τουρισμό και την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Βρέθηκε λύση για την ταφή του 75χρονου, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τον sky

Είναι λυπηρό ότι αυτή η συμπεριφορά δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των χαμένων ευκαιριών του τόπου.

Επειδή όμως χρυσές εποχές περνάει μόνο ο νυν Περιφερειάρχης και η γνωστή παρέα που αμείβεται πλουσιοπάροχα από το κρατικό χρήμα, τον ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε να ασκώ το ρόλο μου, ούτε να μιλώ δημόσια.

Θα συνεχίσω να συζητώ με το σύνολο των συμπατριωτών μας και ειδικά με εκείνους που στενάζουν από την διαχρονική οικονομική κρίση και να εκφράζω τις απόψεις τους.

Αυτούς τους συμπολίτες μας που ο κ Χατζημάρκος κατηγορεί ως γκρινιάρηδες, μίζερους και κακόβουλους επειδή δεν συμφωνούν ότι ζουν χρυσές εποχές , όπως αυτές που ζει ο ίδιος και οι κολλητοί του , με τις διαδοχικές Κυβερνήσεις του ΣΎΡΙΖΑ και της Ν.Δ.»

Η απάντηση της προέδρου Νατάσας Δεληγιάννη

Οι σημερινές, προσβλητικές για τον θεσμό αλλά και για τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτη Κουνάκη, με αναγκάζουν να στηλιτεύσω, για πρώτη φορά δημόσια, μια συμπεριφορά που διαπιστώνω ότι, λόγω της συχνότητας της εμφάνισής της, αποκτά χαρακτηριστικά εμμονής.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης οφείλει να γνωρίζει ότι βάσει του κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαγορεύεται να τοποθετείται εκτός θέματος  και οποτεδήποτε αυτό συμβαίνει, η Πρόεδρος υποχρεούται να εφαρμόζει τον κανονισμό και να του αφαιρεί τον λόγο.

Ουδείς μπορεί να προσβάλλει τον θεσμό, να τοποθετείται επί οποιουδήποτε θέματος αυτός μόνος κρίνει και να προκαλεί, έχοντας τη θρασύτατη απαίτηση να ανέχονται όλοι την παραβατική, ως προς τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου συμπεριφορά του και την υποβάθμιση του θεσμού.

Λυπάμαι γι αυτόν, αλλά το κύρος του θεσμού επιβάλλει την απομόνωση φαινομένων τύπου Κουνάκη.

 971 total views,  2 views today