Κρήτη, Ρόδος, Κως στο top 5 των Ελβετών για διακοπές φέτος

106

Η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως είναι ανάμεσα στους 5 προορισμούς που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κρατήσεις από τους Ελβετούς για το καλοκαίρι του 2022 (Απρίλιος – Σεπτέμβριος), όπως δήλωσε ο διευθυντής της TUI Eλβετίας, Philipp von Czapiewski,

Οι δύο πρώτοι προορισμοί στην κατάταξη είναι η Μαγιόρκα και η Αττάλεια, ενώ ακολουθούν οι Χουργκάντα, Κύπρος, Γκραν Κανάρια, Τενερίφη και Marsa Alam.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μείωση του ρυθμού κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε ο κ. von Czapiewski, καθώς η δίψα των ανθρώπων να ταξιδέψουν είναι μεγάλη.

Το χειμερινό εξάμηνο, από τον Οκτώβριο του 2021 έως το Μάρτιο του 2022, επηρεάστηκε εν μέρει από την πανδημία: οι Μαλδίβες, η Καραϊβική και τα Εμιράτα είχαν καλές κρατημένες. Οι εισερχόμενες κρατήσεις για το καλοκαιρινό εξάμηνο είναι πολύ καλές, επισήμανε ο κ. von Czapiewski, ενώ πολλές κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022, περισσότερες ακόμη και από τον Φεβρουάριο του 2019. Συνολικά, η πρόβλεψή του για το 2022 σε επίπεδο ζήτησης είναι ότι τα επίπεδα θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα έναντι του 2019.

Τέλος, ο διευθυντής της TUI Eλβετίας δήλωσε ότι φέτος θα επικρατήσουν οι τάσεις για ποικιλία ταξιδιών, διαφορετικά είδη ταξιδιών και περισσότερες εμπειρίες διακοπών. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν τμήμα της στρατηγικής της TUI, υπογράμμισε, και ήδη αποφέρουν καρπούς. Οι εμπειρίες, όπως είχε χαρακτηριστικά, είναι η νέα πολυτέλεια.