Κρίσιμη ημέρα για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στην Κάλυμνο

661

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της νόσου στο νησί θα είναι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στην Κάλυμνο, με τα αποτελέσματα των μαζικών δειγματοληπτικών τεστ που αναμένονται το απόγευμα, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος.

Ο κ. Αποστολάτος ανέφερε ότι καθημερινά γίνονται 150 με 200 rapid tests στο νησί, ενώ μέχρι χθες το βράδυ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών έφθασαν τα 52. Δύο με τρία ηλικιωμένα άτομα, με υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλύμνου, χωρίς να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία η κατάστασή τους, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς με covid-19 βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου τόνισε ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα από τις αστυνομικές αρχές με εκτενείς ελέγχους σε όλα τα σημεία του νησιού, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους να τηρήσουν πιστά τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού και να βγει σύντομα η Κάλυμνος από το αυστηρό lockdown.

Τέλος, σημείωσε ότι σχεδόν το 90% των γιατρών της Επαρχίας Καλύμνου έχει δηλώσει πως θα κάνει το εμβόλιο ενάντια στον covid-19, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φθάσουν τα εμβόλια στην Κάλυμνο και τα γύρω νησιά. Μάλιστα ο σχεδιασμός προβλέπει τρία εμβολιαστικά κέντρα στην Κάλυμνο και δύο στη Λέρο και από ένα στα μικρότερα νησιά.