Ατυχή και άστοχη χαρακτήρισαν την κίνηση της Περιφέρειας να δημοσιοποιήσει χθες τον αριθμό στρατευσίμων που έρχονται στη Ρόδο, διαφημίζοντας τα rapid tests που έδωσε η ΠΝΑΙ στην 95 ΑΔΤΕ, ο πολιτικός και αρθρογράφος Φαήλος Κρανιδιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κανταρζής.

Μιλώντας στον sky για το θέμα που ανέδειξε από χθες ο σταθμός μας, τόνισαν και οι τρεις ότι πρόκειται για μία απίστευτη ενέργεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προβαίνοντας σε μία απίστευτη γκάφα.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πολιτικός, δικηγόρος και αρθρογράφος κληθείς να σχολιάσει στον sky το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το διαβόητο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την ανάρτηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στα social media, φέρνοντας στη δημοσιότητα ευαίσθητα εθνικά θέματα της πατρίδας μας, χαρακτήρισε άστοχη και ατυχή την ανάρτηση.

“Δεν χρειαζόταν η δήλωση και οι αριθμοί, για ευνόητους λόγους. Δε χρειάζεται να ξέρουν οι άλλοι, πόσους θα φέρεις, πόσοι έρχονται ή πόσοι θα μπουν στο στράτευμα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι ατυχής η ανάρτηση και προς τη λάθος κατεύθυνση, η οποία πρέπει να κατέβει αμέσως. Είναι ανεπίτρεπτο να διαφημίζεται πότε έρχονται και πόσοι στρατιώτες. Το κάνουμε και δεν το διαφημίζουμε και το καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης του Νοτίου Αιγαίου. Είναι όμως γνωστή η τακτική τους που μόλις κάνουν κάτι πρέπει να το διαφημίσουν και να τους πουν μπράβο. Δεν μπορούμε να διαφημίζουμε τέτοια πράγματα. Είναι μία πολύ κακή ενέργεια. Πολιτική ευθύνη, όμως, σ’ αυτά τα θέματα έχει ο κ. Χατζημάρκος. Είναι πολιτικός υπεύθυνος”, σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Το Oruc Reis πλέει στα 9 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κανταρζής, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του για την επίμαχη ανάρτηση, δήλωσε στον sky:

“Το εξοργιστικό είναι το πόσο υποβαθμίζουν και πόσο υποβιβάζουν το πνευματικό επίπεδο του κόσμου. Εγώ να το καταλάβω ότι οι τοπικές κοινωνίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων είναι λίγο απομακρυσμένες από τα κοινά, δεν πολυδίνουν σημασία, όμως δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι πολίτες ώστε να πιστέψουν αυτά που θέλουν να προβάλλουν. Τα έργα δεν είναι από τη τσέπη τους, ούτε από κληρονομιά τους, αλλά από χρήματα που πληρώνει ο πολίτης και δεν τους κάνουμε χάρη. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε τα έργα”. Καταλήγοντας έκανε αναφορά στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η περιφερειακή αρχή και ειδικά στο χώρο των ΜΜΕ, όπου “μόλις κάποιος αναδείξει κάτι, τρέχουν να τον “καθαρίσουν”. Δεν υπάρχει Δημοκρατία”, είπε καταλήγοντας.

 

 1,774 total views,  4 views today