«Είναι ευέλικτο εργαλείο η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης αλλά ταυτόχρονα είναι και λεπτό θέμα. Μπορεί  να δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να υλοποιούν έργα αλλά πρέπει να ακολουθούνται κάποιες διαδικασίες. Πρέπει να γίνονται πρόχειροι διαγωνισμοί»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ. Δημήτρης Αξιών εξηγώντας την απόφαση του να αποσύρει τα μέλη της παρατάξεως του από την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου  Ρόδου « Κολοσσός 2047».

«Δεν μας ενημέρωσαν καν για την απόφαση να προχωρήσουν στην συνεργασία με  την συγκεκριμένη εταιρεία λογιστών για παροχή υπηρεσιών στην αναπτυξιακή του δήμου . Δεν  μπορούμε να μετέχουμε υπό αυτές τις συνθήκες στην αναπτυξιακή δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ.  Δημήτρης Κρητικός.

«Σε προηγούμενη συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο έδωσε τη δυνατότητα στο διευθύνοντα σύμβουλο να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις . Για το  λόγο αυτό αποχωρήσαμε. Την ευθύνη ας την έχουν αυτοί που συμμετέχουν στην εταιρεία», είπε ο κ. Κρητικός.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών τόνισε πως ούτε και στο δημοτικό συμβούλιο έγινε συζήτηση για το θέμα .

Σε ερώτηση σχετικά με την προώθηση στο λυμάτων της Ιαλυσού στον βιολογικό της Κρεμαστής τόνισε πως χρειάζεται να εκπονηθεί μια μελέτη όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά για όλες τις παρόμοιες υποδομές του νησιού.

 300 total views,  2 views today