Κυκλοφόρησε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου το καινούριο βιβλίο του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη “Το Γεννάδι της Ρόδου Ιστορία και Πολιτισμός”, με την ευγενική  χρηματοδότηση της Ροδίτικης εταιρίας “2π Γ. Παλλάς Επενδύσεις Τ.Ξ.Α.Ε.” του γνωστού Χειρούργου Οφθαλμίατρου Γρηγόρη Τσ. Παλλά

Το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου Μανόλης Μακρής, αποτελείται από 688 σελίδες με πλούσια βιβλιογραφία και αρχειακές πηγές (Γενικά Αρχεία του Κράτους, παράρτημα Ρόδου, Ιερά Μητρόπολις Ρόδου, Τοπικό Συμβούλιο Γενναδίου), με έναν δισέλιδο έγχρωμο αναδιπλούμενο χάρτη της περιοχής Γενναδίου με όλα τα τοπωνύμια του χωριού.

Το βιβλίο περιέχει επίσης 447 φωτογραφίες ιστορικού, αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί έργο του Γιάννη Μαχαιρίδη, ενώ η σελιδοποίηση και η όλη τεχνική επιμέλεια ανήκει στη Νεφέλη Βρατσάλη, ενώ το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Μανόλης Βρατσάλης.

Το βιβλίο θα διατίθεται από την Κοινότητα Γενναδίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού “Νικηφόρος Μανδηλαράς”, καθώς και από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

 224 total views,  2 views today