Κυρίτσης : Οι πολίτες ψηφίζουν αυτούς που πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν πράγματα

117

Στις εκλογές της 21ης Μαίου και στα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν οι πολίτες αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο τέως δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

“Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μια περίοδο δύσκολη. Δείχνει σημεία ανάκαμψης. Φορτώθηκε προβλήματα δεκαετιών της κοινωνίας που αφορούσαν την οικονομία .Αυτά οδήγησαν στο να είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή .Με μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε το τελευταίο διάστημα αποτέλεσμα ήταν βελτιώσει τα ποσοστά του και να δείχνει ότι μπαίνει σε μια περίοδο αναστροφής του κλίματος», δήλωσε ο κ.Κυρίτσης.

«Η Κως παραδοσιακά όπως και η Δωδεκάνησος ήταν κάστρα το ΠΑΣΟΚ που είχαν εξαφανιστεί. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν πως το κόμμα έχει τη δυνατότητα να περάσει στη 2η θέση και αυτό δημιουργεί μια ψυχική ευφορία σε όλους . Δεν θα πρέπει όμως να υπάρχει επανάπαυση και κυρίως από τα στελέχη.Ήταν αναμενόμενη η πρωτιά της ΝΔ», τόνισε ο τέως δήμαρχος Κω

Σε ερώτηση αν έχουν αλλάξει συμπεριφορά οι ψηφοφόροι στην Κω ο κ. Κυρίτσης δήλωσε:
«Η μεγάλη επιτυχία στις εκλογές ήταν επιτυχία προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ που έπεισαν ους πολίτες της Κω πως είναι η μόνη ασφαλής πρόταση για τη χώρα. Οι ψηφοφόροι δεν είναι σε χαρακώματα όπως τις δεκαετίες του 80 και 90.Αποφασίζουν με βάση τις προτάσεις των κομμάτων που δίνουν ελπίδα. Δεν υπάρχουν πια πράσινα και μπλε καφενεία. Επιβεβαιώθηκε πως η προσωπικές σχέσεις των βουλευτών και οι καμπάνιες που έκαναν οδήγησαν πολλούς ψηφοφόρους να τους ψηφίσουν . Αυτό άλλαξε τα δεδομένα. Οι ψηφοφόροι μετατοπίζονται από το ένα κόμμα στο άλλο με τον τρόπο αυτό».

Ο κ.Κυρίτσης υπογράμμισε ακόμη πως σε αυτές τις εκλογές φάνηκε πως η ΝΔ μίλησε περισσότερο στη ψυχή και στο μυαλό των ανθρώπων και για αυτό πήρε αυτό το υψηλό ποσοστό.

Αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με τις βουλευτικές.

«Οι βουλευτικές εκλογές δεν έχουν καμία σχέση με τις δημοτικές εκλογές. Ειδικά όταν υπάρχουν δημοτικές αρχές που δεν έχουν να δείξουν κάτι και δεν έχουν κάνει κάτι τίποτε. Ο πολίτης ψηφίζει αυτούς που πιστεύει πως μπορούν να κάνουν πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που έδινε μια ελπίδα κα μια σιγουριά στον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξέρει τους ανθρώπους που τον ψήφισαν το 2019 και μετά κατέρρευσε.Στα δημοτικά μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο. Αν κάποιος δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι στοχεύει στην ανάπτυξη του τόπου δεν έχει καμία δυνατότητα να πετύχει κάτι. Το έχω ζήσει. Κανείς δε μπορεί να καθοδηγήσει κανένα. Τα κόμματα δεν μπορούν να καθοδηγήσουν κανένα».
Αναφορικά με τους πολίτες και πως θα εκφραστούν στις κάλπες είπε:

«Είναι πιο εύκολο στην Κω και στα μικρότερα νησιά να υπάρχει εικόνα από ότι σε ένα μεγαλύτερο νησί με πολλές κοινότητες. Δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς πως κινείται ο πολίτης».
Σε ερώτηση για το νυν δήμαρχο της Κω επανέλαβε τις καταγγελίες που έχει κάνει και εγγράφως για τη μη πληρωμή των ενοικίων για το ειδικό σχολείο για τη μην πληρωμή ενοικίων σε νηπιαγωγείο και τη δαπάνη 34.000 για ανθοστήλες.
«Ευτυχώς το ΒΑΚΟΥΦ δεν θα υλοποιήσει τη διαταγή εξώσεων γιατί οι άνθρωποι είναι από την Κω και καταλαβαίνουν τις ανάγκες», σημείωσε μεταξύ άλλων.