Δεν άφησε ο δήμαρχος της Κω ασχολίαστο το ζήτημα που προέκυψε με την Γερμανική πλευρά να θέτει βέτο για την εκταμίεσυη της δόσης των 15 δισ. ευρώ, λόγω της παράτασης διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Κυρίτση:

“Το βέτο της Γερμανικής κυβέρνησης για την εκταμίευση της δόσης, λόγω της παράτασης ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, καταδεικνύει την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, η οποία ταπεινώνεται επειδή η κυβέρνησή της έκανε το αυτονόητο.

Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει από μια τέτοια εξέλιξη.

Με τον ίδιο τρόπο που ταπεινώνεται η σημερινή κυβέρνηση για το θέμα αυτό, θα ταπεινωθεί και η αυριανή κυβέρνηση.

Κάποιοι στο Βερολίνο δεν αντιλαμβάνονται ότι το βάρος που σηκώνουν τα νησιά μας είναι δυσβάσταχτο για να έχουν κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη την ησυχία τους.

Και επιπλέον ζητούν να δεχθεί η χώρα μας και άλλους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που θα επιστραφούν από τη Γερμανία.

Πόσο μακριά μπορεί να πάει μια τέτοια Ευρώπη;

Το ζήτημα είναι σοβαρό και απαιτεί εθνική ενότητα.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει και στο ζήτημα αυτό πρέπει να έχει τη στήριξη όλων.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίσουν την διατήρηση και μετά την 1η Ιανουαρίου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ότι και αν λένε κάποιοι.

Καλώ επίσης την ελληνική κυβέρνηση να μην υπογράψει συμφωνία για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, όπως αρνείται να το κάνει κάθε άλλη χώρα.”

 270 total views,  2 views today