Τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην εργασία και συγκεκριμένα στο χώρο του τουρισμού, σχολίασε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

«Είναι πολύ νωρίς για μια επιχείρηση να αποφασίσει αν θα ανοίξει ή όχι. Όλα θα εξαρτηθούν από τα μέτρα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας. Έχουν γίνει τα αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία. Το ποσοστό που έχουν αποφασίσει ότι δεν θα ανοίξουν είναι γύρω στο 3%. Πολλές επιχειρήσεις ζυγίζουν το κόστος ανοίγματος και το κόστος μη ανοίγματος», σημείωσε η κ. Σβύνου.

«Οι επισφαλείς θέσεις εργασίας είναι κοντά στις 45 χιλιάδες θέσεις, που ανέρχεται κοντά στο 40% της απασχόλησης στον χώρο των ξενοδοχείων», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, και στο κατά πόσο αυτός μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, η κ. Σβύνου ανέφερε ότι «ο εσωτερικός τουρισμός θα μας “δώσει” ενέσεις, αλλά δεν θα μπορέσει να μας κρατήσει».

«Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στον τουρισμό θα πρέπει να βοηθηθούν επί της ουσίας. Ο τουρισμός αγγίζει κοντά το 30% του ΑΕΠ, είναι πυλώνας της οικονομίας και οφείλουμε να τον στηρίξουμε», κατέληξε η κ. Σβύνου.

 744 total views,  4 views today