Κως: Τα στοιχεία που «έδειξαν» τον 32χρονο για τη δολοφονία

346

Tο οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής, το στίγμα από το κινητό τηλέφωνο, οι συμπληρωματικές καταθέσεις του νεαρού συγκατοίκου του από το Πακιστάν, καθώς και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ενώπιον των αστυνομικών είναι τα στοιχεία που «έδειξαν» την εμπλοκή του 32χρονου από το Μπαγκλαντές στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Από τότε που ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεση, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν θέσει στο «μικροσκόπιο» τους τις κινήσεις του 32χρονου καθώς είχαν καταλάβει πως κάποιοι από τους ισχυρισμούς του ήταν τουλάχιστον ύποπτοι. Τελικά τα στοιχεία ήρθαν να τους επιβεβαιώσουν.

Τον «πρόδωσαν» οι κάμερες

Καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερες της περιοχής που βρίσκονται κοντά το σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος και τον δείχνουν να αποχωρεί από αυτό μαζί με την 27χρονη και να ακολουθεί διαδρομή που δεν συνάδει με τα όσα είχε ισχυριστεί ενώπιον των αστυνομικών.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξήγησαν πως «από τις εικόνες φαίνονται οι παράλληλες κινήσεις και η διαδρομή που ακολούθησε ο κατηγορούμενος η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έλεγε πως έκανε. Ο 32χρονος είχε ισχυριστεί πως πήρε την κοπέλα από το σπίτι του και την άφησε κοντά σε ένα κατάστημα προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της. Όπως διαπιστώθηκε όμως η διαδρομή που ακολούθησε ήταν τελείως διαφορετική».

Κινήθηκε κοντά στη σκηνή του εγκλήματος

Παράλληλα και οι «απαντήσεις» που ήρθαν από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του 32χρονου τον τοποθετούν κοντά στη σκηνή του εγκλήματος.

«Και από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου φάνηκε πως ο 32χρονος βρισκόταν κοντά στην περιοχή που βρέθηκε νεκρή η 27χρονη. Την ημέρα της εξαφάνισης, κατά διαστήματα άνοιγε το κινητό του και το έκλεινε, προφανώς σε μια προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του. Ωστόσο τόσο οι κάμερες όσο και το στίγμα από το κινητό πρόδωσαν τις κινήσεις του και κατέδειξαν τα ψέματα που έλεγε. Σίγουρα η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι του. Ίσως της επιτέθηκε σεξουαλικά και στη συνέχεια τη σκότωσε» σημείωσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως ο 32χρονος εμφανίζεται λίγο πριν τα μεσάνυχτα να πηγαίνει στο σπίτι προκειμένου να πάρει κάποιες σακούλες και στη συνέχεια να επιστρέφει σε αυτό περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα.

Τον «έδωσε» ο συγκάτοικος

Τέλος, αποκαλυπτικές είναι και οι συμπληρωματικές καταθέσεις του συγκατοίκου του από το Πακιστάν ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση πως το βράδυ εκείνης της ημέρας είδε τον 32χρονο με την Αναστάζια στο σπίτι, αντιλήφθηκε πως είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και του ζήτησε να φύγουν, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως ξύπνησε περίπου στη 1.00 τα ξημερώματα και παρατήρησε πως ο συγκάτοικός του δεν ήταν στο σπίτι. Μία ώρα αργότερα ξύπνησε και πάλι και άρχισε να τον καλεί στο τηλέφωνο προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι καλά, καθώς ανησυχούσε λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, όμως το τηλέφωνο του 32χρονου ήταν απενεργοποιημένο. 

«Ενώ ο συγκάτοικός του λέει ότι ξύπνησε τα ξημερώματα και ο Μπαγκλαντεσιανός δεν βρισκόταν στο σπίτι, ο τελευταίος είχε υποστηρίξει πως πήρε την Αναστάζια, την άφησε στο σημείο που του υπέδειξε προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφό της και γύρω στις 23.30 επέστρεψε. Κάτι που όπως αποδείχθηκε από τις καταθέσεις είναι ψέματα. Επίσης, ο συγκάτοικος του δεν γνώριζε καν πως ο 32χρονος είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει στο εξωτερικό κάτι που θεωρήθηκε από την αρχή ύποπτο», σημείωσαν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Παράλληλα, στις καταθέσεις του, ο άνδρας από το Πακιστάν, υποστήριξε, πως όταν ο συγκάτοικος του επέστρεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα, ενώ τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω οδήγησαν στη δίωξη του 32χρονου για ανθρωποκτονία, ενώ αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.