Κόκκινος : Αυτές οι εθνικές εκλογές θα κριθούν από τους αναποφάσιστους πολίτες

87

Αυτές οι εκλογές θα κριθούν από τους αναποφάσιστους δήλωσε σήμερα στον Sky σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Τόνισε ο κ. Κόκκινος πως οι πολίτες είναι σφιγμένοι και δεν εκδηλώνονται σε ότι αφορά τις προτιμήσεις τους για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Βλέπω οργή του κόσμου που πάει να εκτονωθεί μέσω της αποχής και της στήριξης μικρών κομμάτων. Ένας μεγάλος γρίφος είναι το κόμμα Κασιδιάρη. Αν είναι στα ψηφοδέλτια της χώρας καταλαβαίνει κανείς πως το τοπίο θα αλλάξει. Είναι ερωτηματικό που θα οδεύσουν οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος αν αυτό τελικά δεν συμμετάσχει στις εκλογές.  Το λέω γιατί θα αλλάξουν το τοπίο κατά πολύ. Γίνεται ένα ντέρμπι  με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ. Ακόμη σε κανένα κόμμα δεν μιλούν για αυτοδυναμία.  Όλοι περιμένουν με αγωνία για το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο. Δεν είναι τυχαίο που σε αυτό το κλίμα της κατήφειας και του προβληματισμού υπάρχει ένας μεγάλος όγκος αναποφάσιστων. Αυτοί θα κρίνουν και τις εκλογές. Η πορεία θα είναι ενδιαφέρουσα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων από τα κόμματα. Και οι υποψηφιότητες κρίνονται πλέον από τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σε ερώτηση αν ο κόσμος είναι έτοιμος να δεχθεί αλλαγές  ο κ. Κόκκινος είπε:

«Τον κόσμο τον ενδιαφέρει η καθημερινότητα η ακρίβεια που τον ταλανίζει. Είναι και τα θέματα της ηθικής . Η πολιτική ζωή του τόπου διέπεται από αρχές και αξίες. Όμως το μέλλον είναι αβέβαιο για όλους και τους νέους. Ζούμε σε μια άλλη εποχή όπου ο κόσμος εξετάζει το αποτέλεσμα. Κάποιοι έχουν επενδύσει στη συναλλαγή και στο ρουσφέτι αλλά αυτό είναι εφήμερο και κάποια στιγμή ξεφεύγει από τα  χέρια τους . Ο κόσμος θέλει έντιμους πολιτικούς που θα έχουν αποτέλεσμα. Είναι μια ενδιαφέρουσα εκλογική διαδικασία. Εχουμε αρκετές στροφές μέχρι τις 21 Μαίου όπου θα αναδειχθούν πολλά και θα κριθεί το αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στις εκλογές της ΤΑ τον προσεχή  Οκτώβριο  τόνισε πως η παράταξη του θα μετάσχει κανονικά.

«Να το πούμε και αυτό η παράταξη μας θα μετάσχει κανονικά στις εκλογές της αυτοδιοίκησης γιατί πολλά λέγονται», είπε.

Ο κ. Κόκκινος με αφορμή όσα γίνονται τελευταία με στόχο να απαξιωθούν και να αποδυναμωθούν υποψηφιότητες της ΝΔ τοπικά ήταν αιχμηρός και δήλωσε :

“Είναι σημαντικό το αν τα πολιτικά κόμματα κάνουν συστράτευση των στελεχών τους. Αν κόμματα απαξιώνουν  κάποια στελέχη και επενδύουν σε άλλα που ενδεχομένως δεν έχουν υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες τους και δεν έχουν ακόμη αγωνιστική παρουσία ή έχουν ως σημαία ευκαιρίας μια παράταξη καταλαβαίνει κανείς και ποια θα είναι τα  αποτελέσματα. Οι μουσαφιραίοι δηλαδή δεν θα φέρουν τους ψήφους που έφεραν οι νοικοκυραίοι”

Αναφέρθηκε και στην εκχώρηση του εμπορικού σήματος  Turkagean στην Τουρκία για το οποίο εξέδωσε σήμερα το πρωί ανακοίνωση.