«Αντί να αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και να διαφωτίζουν  τους πολίτες να  καταφέρεται επιλεκτικά με ΜΜΕ και δημοσιογράφους  στον Sky σε μένα και στο μέλος της πολιτκής γραμματείας του ΜέΡΑ 25 κ. Θανάση Μπαράκα»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας  ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή νέες δια ανακοινώσεων επιθέσεις της περιφερειακής αρχής στον Sky.

«H  ανακοίνωση δείχνει ποιος έχει την εμπάθεια το πρόβλημα και ποιος θέλει να κτυπήσει με ύβρεις ανθρώπινες πτυχές της ζωής  μας. Δεν  έχω καμία δια΄θεση να βγω φωτογραφία με τον Περιφερειάρχη. Την εμπάθεια τους την  έχω ζήσει . Με ταλαιπώρησαν πάρα πολύ και λένε πως είναι σε θέσεις εξουσίας στον τόπο. Το θράσος περισσεύει.  Σε αυτή τη θητεία υπάρχουν φωνές που αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα και ασκούν κριτική με πολιτικά επιχειρήματα», τόνισε ο κ. Κόκκινος.

« Συνεχίζουν τη δραστηριότητα με στρατιές δημοσιογράφων συμβούλων και δικηγόρους .  Κάνουν προσπάθεια να  σπιλώσουν ανθρώπους. Όσο και αν κτυπάνε με ύπουλο τρόπο θα δυναμώνουμε. Αυτό δεν το έχουν κατανοήσει. Ανακάλυψαν  τη ΝΔ και είναι οι πρώτοι που θα φύγουν από το καράβι πρώτοι», τόνισε.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Νησίδα από το οποίο ωφελήθηκαν λίγοι ενώ δεκτές έγιναν και ελάχιστες ενστάσεις .

Αντι να δημιουργήσουν νέο πρόγραμμα  και να στηρίξουν τους επιχειρηματίες που αγωνίζονται για να επιβιώσουν στρέφονται κατά των  ανθρώπων που τους ασκούν κριτική», τόνισε.

Κριτική άσκησε ο κ. Κόκκινος και στην πολιτική που έχει εφαρμοστεί από την περιφερειακή αρχή για τον τουρισμό.

 

Η ανακοίνωση του Χ. Κόκκινου  για το Νησίδα 

Την υλοποίηση νέου προγράμματος για την στήριξη των επιχειρήσεων ζητά με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος .

Αναλυτικά ο κ. Κόκκινος στην ανακοίνωση του  αναφέρει τα ακόλουθα:

Η ανάγκη για οικονομική ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας είναι μεγάλη. Τελευταία απόδειξη είναι οι 2952 ενστάσεις που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα” ΝΗΣΙδΑ” της Π. Ν. Α. που  επιδοτεί ΜΜΕ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου που επλήγησαν από τον covid/19. Έγιναν δεκτές  μόνο 462 ενστάσεις   δηλαδή περίπου το 15% των ενδιαφερομένων!

Θυμίζουμε ότι η αρχική αξιολόγηση του Προγράμματος “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.) ικανοποίησε μόλις το 1/3 των συμμετεχόντων στη διαδικασία (από 10.064 επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδότηση οι 3.705).

Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας είναι μεγάλες. Ο επιχειρηματικός κόσμος αγωνιά και αγωνίζεται να μην οδηγηθεί σε λουκέτα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να μην χαθούν θέσεις εργασίας!

Με αισθήματα ευθύνης, σεβασμού και αλληλεγγύης προς την κοινωνία μας καλούμε την ηγεσία της ΠΝΑ να προχωρήσει σε δημιουργία νέου προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ των νησιών μας. .

Χρήματα υπάρχουν και ιδιαίτερα στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Την ίδια ώρα άλλες Περιφέρειες της χώρας μας  – που ενίσχυσαν περισσότερες ΜΜΕ επιχειρήσεις της περιοχής τους και με μεγαλύτερα ποσά σε σύγκριση με την ΠΝΑ σε αντίστοιχο πρόγραμμα- ετοιμάζονται για τη νέα προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας!

Προτρέπουμε τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο να υλοποιήσει   την πρόταση μας. Να ασχοληθεί ο ίδιος, οι συνεργάτες του και το αμειβόμενο με χρήματα του Ελληνικού λαού “γραφείο τύπου της Π. Ν. Α.”, με την  ανάδειξη και την λύση των πολλών προβλημάτων που απασχολούν τους νησιώτες μας και όχι με το πως θα λασπολογήσουν  ή θα θέσουν σε διωγμό όσους θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους και τους ασκούν πολιτική κριτική!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 

 527 total views,  2 views today