Κόκκινος: Δεν θα έκανα φιέστα στη Γέφυρα της Κρεμαστής από σεβασμό στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εκεί

335

«Όσο αν και κάποιοι επενδύουν πολιτικά  στα γεφύρια  εμείς επενδύουμε στις γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο   και είμαστε εδώ για να αποκαθιστούμε  την ιστορία και να σεβόμαστε τους  ανθρώπους που χάθηκαν σε αυτή τη γέφυρα. Εγώ δεν θα έκανα φιέστα προς σεβασμό στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εκεί» δήλωσε στον Sky ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος

«Παραδόθηκε  με καθυστέρηση από την αρχική ημερομηνία προγραμματισμού της υλοποίησης του ένα πολυδάπανο έργο που είχε ανάγκη ο τόπος», είπε ο κ. Κόκκινος.

Ειδικότερα ο κ. Κόκκινος τόνισε πως είναι θετικό που έστω και με καθυστέρηση οκτώ ετών δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της Κρεμαστής.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά από καθυστέρηση οκτώ ετών δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της Κρεμαστής. Το αναφέρω αυτό γιατί η περιφερειακή αρχή στην προηγούμενη θητεία δεν μπόρεσε  να κάνει το έργο και ένα χρόνο πριν από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το παρέδωσε », είπε ο κ. Κόκκινος που αναφέρθηκε και σε εκείνους που  προσπάθησαν πίεσαν  και αγωνίστηκαν για να φτιαχτεί η γέφυρα.

 

«Το πιο σεμνό θα ήταν  να αφιερωθεί η γέφυρα τους ανθρώπους που χάθηκαν  εκεί . Δεν θα έκανα φιέστα. Πρέπει όμως να δοθούν απαντήσεις  για ορισμένα θέματα.  Το έργο είχε  δημοπρατηθεί από το 2014 από τη διοίκηση του Γιάννη Μαχαιρίδη και είχε μπει εργολάβος. Όταν   ανέλαβε η διοίκηση του κ.  Χατζημάρκου  πριν από οκτώ χρόνια  αποφασίστηκε να μην  προχωρήσει  το έργο  .   Ακόμη είχαν  δοθεί 440.000 ευρώ σε μελέτες για το συγκεκριμένο έργο . Που πήγαν οι μελέτες αυτές ; Δεν άκουσα επίσης  την  άποψη του εργολάβου γιατί εκδιώχθηκε από το έργο. Υπήρξε συνεργασία με το ΕΜΠ για να γίνει μελέτη για τη γέφυρα της Κρεμαστής.  Πόσοι θυμούνται για τη συνεργασία της ΠΝΑΙ με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για να πάει το έργο με πιο σύντομες διαδικασίες;», τόνισε  και πρόσθεσε πως στις προηγούμενες εκλογές είχε ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα από τη γέφυρα της Κρεμαστής  για δείξει τη σημασία που είχε το έργο.

«Υπάρχει και πολιτική πίεση για το έργο. Σε ένα χρόνο έχουμε περιφερειακές εκλογές. Αν δεν γίνονταν το έργο θα είχαμε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Θυμίζουμε πως το έργο υλοποιήθηκε με προϋπολογισμό  3. 430 .000 ευρώ   και έκπτωση  1,2%- 1,4%», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.