Σε ανακοίνωση προέβη ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την Τρίτη ηλικία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Είναι αποκαλυπτική και παραμένει αναπάντητη  η πρόσφατη καταγγελία από το Διευθυντή του Πτωχοκομείου Θήρας κ. Λειβαδάρο. “Κατακεραυνώνει” τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  και αναφέρει ότι… ελάχιστα κρεμοσάπουνα και μερικές μάσκες ήταν η “φοβερή” πολιτική παρέμβαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην Τρίτη Ηλικία!

Αντιλαμβανόσαστε την ανάγκη και το άγχος που έχει ο κ. Χατζημάρκος και τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου να αυτοπροβάλλονται, να “αυτοσυγχαίρονται” και να αναζητούν εναγωνίως  δημοσιότητα και… ας μην έχουν να πουν απολύτως τίποτα το ουσιώδες τις περισσότερες φορές, όπως στο πρόσφατο” διάγγελμα” για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας!

Αφενός τα άσχημα μαντάτα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου και αφετέρου το “διαζύγιο” που έχουν πάρει με την κοινωνία και τα προβλήματα της, δημιουργούν πανικό και δείχνουν την αναποτελεσματικότητα τους.

Οι πολιτικές για την Τρίτη Ηλικία υλοποιούνται πρώτα με καταγραφή των προβλημάτων της σε όλα τα νησιά μας, με συνεργασία και με στοχευμένες παρεμβάσεις που φέρνουν αποτέλεσμα.
Ο κ. Χατζημάρκος και η πολιτική” παρέα” που τον περιστοιχίζει  δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω! “Επενδύουν” στις “εθιμοτυπικες” ανακοινώσεις και στα επικοινωνιακά  τεχνάσματα. Δηλώνουν ικανοποίηση αν διατεθούν κάποια οικονομικά πόσα μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων… δηλαδή για το αυτονόητο! Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που προέρχονται από χρήματα Ευρωπαίων (μεταξύ αυτών και των Ελλήνων) πολιτών αυτό τον προορισμό έχουν:να γίνουν πολιτικές για τον άνθρωπο !
Αποτυγχάνουν στη διανομή των χρημάτων που διαθέτουν και απουσιάζει το όραμα και η προοπτική.
Είναι εμφανέστατη η απουσία μεγάλων και οραματικών έργων στο Νότιο Αιγαίο αλλά και οι πολιτικές που θα ανακουφίσουν την κοινωνία μας που υποφέρει.
Το σίγουρο είναι πλέον ότι… ακόμα και τα κρεμοσάπουνα που διανέμουν δεν “ξεπλένουν” την αναποτελεσματικότητα τους και οι μάσκες αδυνατούν  να κρύψουν  την πολιτική ανικανότητα τους!

Τους θυμίζουμε ότι οι πολίτες του Ν. Αιγαίου – μεταξύ αυτών τα άτομα που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία- απαιτούν σεβασμό και στήριξη και δεν πολίτες β’ κατηγορίας!

ΥΓ:Πάντως για προσλήψεις   ειδικών  συμβούλων και συνεργατών, συγκεκριμένων δημοσιογράφων και άλλων “ημετέρων” … στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου…. “λεφτά υπάρχουν”!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ”
-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 138 total views,  2 views today