Κόκκινος: Οι νησιωτικές πολιτικές και η στήριξη της “τουριστικής μας βιομηχανίας ” επιβάλλουν αύξηση των διαθέσιμων πόρων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο!

129

Στην ανάγκη να αυξηθούν τα κονδύλια που θα διατεθούν για επενδύσεις στο Νότιο Αιγαίο από τον αναπτυξιακό νόμο αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Sky ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου” κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες.

«Αποφασίστηκε να ζητηθεί η αύξηση των πόρων από το  νέο αναπτυξιακό νόμο.
Για το θέμα αυτό νιώθω δικαιωμένος γιατί το  είχα αναδείξει μετά τις διαμαρτυρίες των φορέων της περιοχής», δήλωσε.

«Διαπιστώθηκε πως τα χρήματα δεν φθάνουν και αποφασίστηκε να ζητηθεί αύξηση των κονδυλίων. Ζήτησα στο αίτημα να προστεθεί και ο όρος νησιωτικές πολιτικές», είπε ο κ. Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και σε άλλα  θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Για τις επενδύσεις από το νέο  αναπτυξιακό νόμο ο κ. Κόκκινος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι νησιωτικές πολιτικές και η στήριξη της “τουριστικής μας βιομηχανίας ” επιβάλλουν  αύξηση των  διαθέσιμων πόρων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο!

Τα 150εκ ευρώ που διατίθενται στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο είναι ελάχιστα και δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες του επιχειρηματικού  κόσμου και τις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας!

Για την Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων  υπάρχει  έντονο  ενδιαφέρον   από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται  στο τουριστικό τομέα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα .Θυμίζουμε ότι το 90% των κατοίκων του Ν.Αιγαίου  απασχολείται άμεσα ή έμμεσα  στο τουρισμό και  προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική μας Οικονομία .

Η συζήτηση του θέματος και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου  ( 5η Συνεδρίαση, Σύρος 20.2.23) δικαιώνει την πρωτοβουλία που έλαβε η παράταξη μας “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” που ανέδειξε το δημόσια  πριν ένα (1) μήνα το πρόβλημα αφουγκραζόμενη την αγωνία και το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας για αύξηση των διαθέσιμων πόρων  στο Νέο  Αναπτυξιακό Νόμο.

Αν αναλογιστούμε ότι από  τα υπάρχουσα διαθέσιμα  πόσα στο Ν.Αιγαίο θα ικανοποιηθεί μονοψήφιος  αριθμός Επενδυτικών Σχεδίων από τις δεκάδες αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί,  γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί μονόδρομος  για την κυβέρνηση η αύξηση των πόρων.

Το επιβάλλουν οι ανάγκες να ικανοποιηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τουρισμό στην περιοχή μας  και η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών!

Ακούστε το ηχητικό εδώ :