Η μία μετά την άλλη διαδέχεται τις Ανώνυμες Εταιρίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με διαχείριση πακτωλού χρημάτων, με προσλήψεις ημετέρων, συγγενικών και φιλικών προσώπων του κ. Χατζημάρκου, χωρίς να δίνεται στη δημοσιότητα καμία ενημέρωση επί των πεπραγμένων, όπως τόνισε μιλώντας στον sky ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”, Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος ήταν λάβρος εναντίον των χειρισμών της περιφερειακής αρχής, για τη λειτουργία των Α.Ε., κυρίως για τις αναθέσεις της Ενεργειακής στην οποία και ο ίδιος διετέλεσε Πρόεδρος το χρονικό διάστημα 2014-2015, αναφέροντας τα εξής:

“Η μία ΑΕ διαδέχεται την άλλη και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει να απαριθμεί ως σήμερα πέντε με έξι εταιρίες, με έμμισθα στελέχη σε όλες και κυρίως συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα από το περιβάλλον του Περιφερειάρχη. Έχουμε σκοτάδι στην ενημέρωση, γιατί δε συμμετέχει η αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας στοιχειώδης έλεγχος. Με το 53% δε μπορείς να ελέγχεις το 100%. Ποιοί διοικούν; Φίλοι και συγγενείς του Γιώργου Χατζημάρκου, όπως η ανιψιά του ως νομική σύμβουλος στην Ενεργειακή ΑΕ, καθώς και μέλη από ίδια οικογένεια στο Φυτώριο και την Ενεργειακή σε έμμισθες θέσεις ως διευθύνοντες σύμβουλοι.

Στόχος της Ενεργειακής είναι η προώθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκτός ΕΣΠΑ. Ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούνται συγκεκριμένοι κύριοι από συγκεκριμένες δράσεις, για τα οποία δεν έχουμε ενημέρωση. Έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον Πρόεδρο της Ενεργειακής να μου δώσει στοιχεία, τα οποία δεν μου χορηγεί. Το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Τώρα φτιάχνουν νέα Αναπτυξιακή, με προσλήψεις των φιλικών προσώπων με περίεργα τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν. Για παράδειγμα επέλεξαν ως οικονομικό διευθυντή τον λογιστή Πανταζή Κολάη που είναι λογιστής και στις ιδιωτικές τους επιχειρήσεις, αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ έχουν βρει “θαλπωρή” εκεί και αποτυχημένα στελέχη που ήταν υποψήφιοι και συγγενικά πρόσωπα”.

 1,517 total views,  2 views today