Σε ανακοίνωση προέβη ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου  Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου χθες. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο πανικός, η πολιτική πίεση και η λαϊκή οργή οδήγησε την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου σε συζήτηση στην 8η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (21.7.21) για τις ΑΕΚΚ και μονάδες με οχλούσες  δραστηριότητες για τους πολίτες και τις βλαπτικές συνέπειες  για το περιβάλλον που δημιουργούνται στην περιοχή Καλυθιών-Αφαντου – Ψινθου!

Χωρίς να διανεμηθεί γραπτή εισήγηση(!) και στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει ο εισηγητής Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστρατίου  κατέθεσε μια γενικόλογη πρόταση “για αλλαγή νομοθεσίας με μεταφορά αποφασιστικής αρμοδιότητας σε πολιτικά πρόσωπα για θέματα που αφορούν της ΑΕΚΚ”!

Την ίδια ώρα που υπάλληλοι – στελέχη της Π. Ν. Α. δίνουν άδειες χωροθέτησης για δημιουργία ΑΕΚΚ, οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι στην Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου εμφανίζονται τάχα.. αμέτοχοι!

Δεν πείθουν κανένα ότι αυτοί…” προεδρεύουν” και οι υπάλληλοι διοικούν!

Μετά από πολιτική πίεση και προτάσεις δικές μας και άλλων μελών της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε να προωθηθεί αίτημα – πρόταση ” να έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασιστικό ρόλο και οι τοπικές κοινωνίες και ο εκάστοτε Δήμος υπεύθυνη και καθοριστική θέση στη διαβούλευση” (το πότε και αν… Θα υλοποιηθει αυτό νομοθετικά είναι άγνωστο…..)

Ζητήσαμε να ανοίξει η συζήτηση για δημιουργία βιομηχανικής ζώνης στη Ρόδο και να σταματήσει η ” διασπορά” βιομηχανικών μονάδων που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το νησί.

Καλέσαμε τη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών των Καλυθιών – Ψίνθου – Αφάντου και να σταματήσει το “κρυφτούλι”των ευθυνών  και “το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα για ένα τόσο σοβαρό θέμα”

Ζητήσαμε  η Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Π.Ν.Α. να επανεξετάσει το οδικό δίκτυο των περιοχών που δημιουργούνται οι ΑΕΚΚ και άλλες οχλούσες μονάδες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το οδικό δίκτυο δεν προσφέρεται για διέλευση μεγάλων – βαρέων οχημάτων με το επικίνδυνο φορτίο που θα μεταφέρουν!

Καλέσαμε και καλούμε τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και την Περιφερειακή Αρχή να σταθεί δίπλα στους πολίτες και στα δίκαια αιτήματα τους!

Σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες, σεβασμός στους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ” -Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 

 406 total views,  2 views today