Κόκκινο σε Γεραπετριτη – Μπακογιαννη από πλευράς Σαμαρά για παραπομπή στη Χάγη με συνυποσχετικό εκτός διεθνούς δικαίου.

Γράφει ο Σάββας Πεταλάς

Αποστομωτική απάντηση Χρυσάνθου Λαζαρίδη στην αμετανόητη σχολή των Εθνικών εκπτώσεων του Σημίτη και του Ποταμιού εντός κυβέρνησης.

Σε εκπομπή του δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών με καλεσμένους τους κκ Μάζη και Λαζαρίδη τεκμηριώθηκε η συμφέρουσα εθνική στρατηγική και αποδομήθηκε η σχολή Σημίτη. Ο κ Λαζαριδης άσκησε ευθέως κριτική στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και ειδικά στον υπουργό κ Γεραπετριτη ότι προσπαθούν να τον κρατήσουν στο άρμα της Γερμανίας.

Για την κυοφορούμενη Ελληνογαλλική συμφωνία που δεν ολοκληρώθηκε από το καλοκαίρι και είναι άγνωστο αν θα τελεσφορήσει και με ποιους όρους ο κ Λαζαρίδης άφησε αιχμές.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ολοκληρώνει τις ορθές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Σε ότι αφορά δε τις απόψεις Γεραπετριτη και Μπακογιάννη ότι ενδέχεται να κάνουνε παραχωρήσεις αλλά κάτι θα κερδίσουμε ο κ Λαζαρίδης ήταν αποστομωτικός. Υποστήριξε ότι εαν κάποιοι έχουν σκοπό να παραχωρήσουν εθνικά δικαιώματα να μας πουν για ποια είναι διατεθειμένοι να το κάνουν.

Στάθηκε στις ατυχείς δηλώσεις της κ Μπακογιάννη ότι στη Χάγη θα κερδίσουμε στο Αιγαίο και θα παραχωρήσουμε στο Καστελόριζο. Τη φωτογράφισε λέγοντας ” Η μία θέλει να δώσουμε το Καστελόριζο για να σώσουμε τα άλλα. Να τους δώσουμε λοιπόν μια τεράστια περιοχή ΑΟΖ, που έχει πράγματα από κάτω, για να πάρουμε το Αιγαίο…

Αμ, δε – δεν σ’ το δίνουν και το Αιγαίο. Καλύτερα να μη μιλάς αν δεν έχεις να πεις τίποτα” Στην ουσία υιοθέτησε ο κ Λαζαριδης τις απόψεις του κ Μάζη ότι η παραπομπή στη Χάγη δεν αποτελεί πανάκεια και κρύβει κινδύνους αν γίνει με όρους θολούς και εκτός διεθνούς δικαίου.

Άσκησε λοιπόν κριτική στον κ Γεραπετριτη ότι υποστηρίζει αλλά πράγματα από αυτά που λέει ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που προτείνει ο Γεραπετρίτης είναι αντίθετο με όσα κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις επί τόσα χρόνια» είπε σχετικά με την αναφορά του υπουργού Επικρατείας σε «συνυποσχετικό» για τη Χάγη και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι θα πάμε στη Χάγη με βάση το Διεθνές Δίκαιο, «εμφανίζεται κάποιος και λέει ότι θα πάμε με ένα χαρτί; Με ένα συνυποσχετικό; Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Γεραπετρίτης»

Τέλος απαντώντας στον κ Γεραπετριτη που είχε επιτεθεί εμμέσως στον πρώην Πρωθυπουργό κ Σαμαρά για την συνέντευξη του στην Καθημερινή.” Ο μόνος που εκβιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Τουρκία. Ας ρωτήσει ο κύριος Γεραπετρίτης -γιατί τότε ήταν στο Ποτάμι και δεν ήξερε- πώς βγήκε ο Μητσοτάκης αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και θα έχει ρωτήσει, θα ξέρει ότι ο Σαμαράς δεν εκβιάζει. Αυτά στο Ποτάμι ίσως να συνηθίζονταν, στη Ν.Δ. δεν…

Τέλος ξεκαθάρισε ποιες είναι οι εθνικες και κομματικές κόκκινες γραμμές.

“Δεν μας ζητάνε να δικάσουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά κατά παράβαση αυτού. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό όποιος και να το λέει, και εκτίθεται». Να θυμίσουμε ότι ο Σημιτικων καταβολών κ Γεραπετρίτης αναρμόδιος στην βουλή στην κορύφωση των παραβιάσεων από το Oruc Reis είχε παρέμβει στην βουλή και είχε ταυτίσει τις κόκκινες γραμμές τα 6 ναυτικά μίλια παρακάμπτοντας τον αρμόδιο ΥΠΕΞ κ Δένδια. Αντίστοιχα περίεργες δηλώσεις είχε κάνει ο Υπουργός στην αρχή του 2020. Τοτε το τουρκικό ερευνητικό είχε παραβιάσει για πρώτη φορά την δυνητική Ελληνική ΑΟΖ στο σημείο επαφής με την Κυπριακή και ο κ Γεραπετρίτης είχε υποστηρίξει ότι το παρέσυρε ο αέρας και η κακοκαιρία.

Θύμισε με αυτό τον τρόπο ο κ Γεραπετρίτης τις Σημιτικές και ποταμίσιες καταβολές του αφού παρόμοια δήλωση είχε κάνει ο Υπουργός κ Πάγκαλος στα Ίμια για την Ελληνική σημαία.

Αυτες οι δηλώσεις και οι απόψεις Γεραπετριτη σίγουρα προκαλούν αντιδράσεις και προβληματισμό σε όλους τους ευαίσθητους στα εθνικά θέματα πολίτες όπου και αν ανήκουν . Θα δημιουργήσουν και μείζον πρόβλημα στη ΝΔ στα Δωδεκάνησα αν επαληθευτούν οι φήμες για κάθοδο του κ Γεραπετριτη στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

Ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ ως δωδεκανησιακός “λαγός” συμβιβασμού σε βάρος της Ελλάδας έχει δράσει ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου κ Καματερός όταν το 2019 δήλωσε. ”

Μακάρι να είχαμε Πρέσπες στα Δωδεκάνησα” Λέτε εκτός από τον κ Καματερό σε ρόλο ροζ Δωδεκανησιακού Λαγού εθνικών υποχωρήσεων να αποκτήσουμε και γαλάζιο λαγό;

 658 total views,  2 views today