Σε κόλαση έχουν μετατρέψει οι Τούρκοι το Αιγαίο, συνεχίζοντας απτόητοι τις προκλήσεις τους στην περιοχή πραγματοποιώντας, για τρίτη φορά σήμερα, υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Μεγίστη, από την οποία χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι εντός των επόμενων μηνών η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:10μμ και πραγματοποίησε δύο υπερπτήσεις πάνω από την Μεγίστη. Στις 14:14μμ τα δύο τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από την Μεγίστη στα 28,000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 14:16μμ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί λίγα λεπτά πριν τις 9πμ, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την νήσο Μεγίστη, ενώ αργότερα λίγο πριν τις 11πμ ένα ακόμα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε 5 υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Λίγο αργότερα στις 11:25πμ, άλλα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν για δεύτερη υπέρπτηση πάνω από την νήσο Μεγίστη και τη νήσο Ρω.

Οι τουρκικές προθέσεις φάνηκαν από νωρίς καθώς στα νοτιοδυτικά, κοντά στα Δωδεκάνησα υπήρχε ιπτάμενο τάνκερ και 8 μαχητικά. Προφανώς, προετοιμάζονταν για τις παραβιάσεις που ακολούθησαν.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Μεσόγειο. Με την σειρά του ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας έβαλε στο κάδρο των προκλήσεων και την Κύπρο, απειλώντας την εκ νέου πως αν δεν σταματήσει τις έρευνες υδρογονανθράκων θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποστεί τις συνέπειες.

 622 total views,  2 views today