Επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας που είχε  σειρά συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες φορείς και πολίτες .

Μιλώντας στον Sky αναφέρθηκε σε  όλα τα θέματα ζωτικής σημασίας που καίνε τα νησιά μας. «Είναι ξεχωριστός τουριστικός  προορισμός η Κάλυμνος. Σε αυτή την ώρα της πανδημίας θα  πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα γιατί το νησί είχε πρόσθετα προβλήματα. Είναι απαραίτητη η συνεργασία με φορείς και πολίτες για να είμαστε χρήσιμοι στην παρεμβατικότητα μας»

Όσοι  στηρίζουν τη  διακυβέρνηση τους σε  κριτήρια αποκλεισμού   είναι σαν να κοιτούν μια εικόνα  ελλειμματική

Ο κ. Κόνσολας τόνισε πως η επίσκεψη του ήταν προγραμματισμένη προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί.

«Υποχρέωση μου είναι να βλέπω τους πάντες χωρίς αποκλεισμούς. Όσοι  στηρίζουν τη  διακυβέρνηση τους σε  κριτήρια αποκλεισμού προσώπων και θεσμών και θεσμικών παραγόντων  είναι σαν να κοιτούν μια εικόνα  ελλειμματική. Πρέπει να βλέπουμε συνολικά την εικόνα και να μην λείπει κανείς γιατί τα προβλήματα έχουν συνέχεια. Εμείς πρέπει να  κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές  τα λιγότερα δυνατά . Τότε ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας κατατάξει σε εκείνους που πρόσθεσαν ένα λιθαράκι. Αν δεν το καταφέρουμε και  είμαστε εμπρηστικοί στις συμπεριφορές μας δημιουργούμε ίντριγκες,  ανταγωνισμούς και κατόπιν ενεργειών μου λύνουμε προβλήματα η ιστορία θα μας γράψει όπως μας αξίζει », τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κόνσολας.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο ο βουλευτή της ΝΔ  υπογράμμισε τα εξής:

«Υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό. Οι πολίτες προσεύχονται στο Θεό και με η βοήθεια της κυβέρνησης θέλουν να ξεπεράσουμε την κρίση ώστε να μπορέσει ξανά να αυτορυθμιστεί η κοινωνία με τον πρωτογενή τομέα την αλιεία και τον τουρισμό να πάει μπροστά. Πρέπει επίσης να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό και να εμβολιαζόμαστε».

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στα θέματα που συζήτησε με τον έπαρχο Καλύμνου κ. Μουσελή  και το δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

«Ο βασικός στόχος είναι  η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου γιατί θα ανεβάσει τον τουρισμό στο νησί. Το επόμενο διάστημα θα είναι στα νησιά η υφυπουργός κ. Αραμπαζή για να δει τα επιμέρους ζητήματα. Να μην ξεχνάμε πως η γειτονική Τουρκία παραβιάζει τα κεκτημένα δικαιώματα μας στον τομέα της αλιείας την οποία θα πρέπει να στηρίξουμε», τόνισε.

Σε ερώτηση αν συνεχίζονται οι αψιμαχίες Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων στα Ίμια ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην αλιεία. Εμείς κινούμαστε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και δεν βγαίνουμε έξω από τις  κόκκινες γραμμές σεβόμενοι  αποθέματα των αλιευμάτων.

Μήνυμα προς την Τουρκία

Ο κ. Κόνσολας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 47 ετών από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο έστειλε μήνυμα στη γειτονική χώρα  υπογραμμίζοντας  ότι:

«Η Τουρκία αντί να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο να δει το Αιγαίο ως θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας . Γιατί τότε το Αιγαίο μπορεί να γίνει η πιο σημαντική ζώνη στην ανάπτυξη του τουρισμού παγκόσμια και όχι μόνο στη Μεσόγειο. Θέλουμε να συνεργαστούμε και όχι να δημιουργούμε προβλήματα».

Το μόνο μετρήσιμο στην τουριστική πολιτική είναι τα έσοδα και μόνο

Ο κ. Κόνσολας στο προσεχές χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί την Κω όπου επίσης θα έχει συναντήσεις με φορείς πολίτες αλλά και κομματικά στελέχη της ΝΔ.

«Στα δύσκολα της κρίσης αναγνωρίζουμε πως οι κάτοικοι των νησιών έχουν βάλει πλάτη για την πατρίδα. Όλοι μαζί θα ενεργοποιηθούμε γιατί η φετινή σεζόν είναι πολύ δύσκολη  δεν ξέρουμε τι μας  περιμένει και δεν θέλουμε να δούμε μέτρα στυλ Μυκόνου στα Δωδεκάνησα. Όταν περάσει αυτή η κρίση η υπεραξία στην τουρισμό θα είναι μεγάλη. Θα ανακτήσουμε και τα έσοδα . Επειδή πολλοί μιλούν με αφίξεις και αριθμούς το μόνο που είναι μετρήσιμο στην τουριστική πολιτική είναι τα έσοδα και μόνο. Χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια και εύχομαι να υλοποιηθεί αυτό που έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ».

 

 403 total views,  2 views today