Κόνσολας: Η πλάκα τελείωσε, στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου άμεσα!

159

Αποφασισμένος να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να στελεχωθεί το νοσοκομείο της Ρόδου με προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό  είναι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας.

Μίλησε στον Sky με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το νοσοκομείο της Ρόδου  και τόνισε πως είναι ώρα για πράξεις πλέον.

«Στις νησιωτικές περιοχές δεν πρέπει να κρύβουμε το πρόβλημα  πίσω από τις κουρτίνες. Όχι άλλη ανοχή να τελειώνουμε δίνοντας λύση. Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου  είναι ο βασικός πυλώνας ασφάλειας για την υγεία στο νομό.Η ΝΔ  έχει δεσμευθεί για  βελτίωση των  υπηρεσιών προς τους πολίτες.Την  περίοδο της πανδημίας  γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν αγώνα για να σταθεί στο νοσοκομείο όρθιο.Τώρα θα πρέπει  να δούμε ξανά τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς συνταξιοδοτήθηκαν 22 γιατροί. Πρέπει όλα τα τμήματα του ΓΝΡ να ενισχυθούν για να υπάρχει ασφάλεια.  Έχουν δοθεί δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την παροχή κινήτρων, βαθμολογικών και μισθολογικών στους γιατρούς”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

“Πρέπει το υπουργείο που έχει την αρμοδιότητα  να προχωρήσει και να καταθέσει το  νομοσχέδιο με τα κίνητρα και να καλύψει τα κενά.Να υπάρχει ενότητα συνεργασία και σεβασμός σε αυτά που ζητά ο πολίτης χωρίς σκοπιμότητες λαϊκισμό και κυρίως  χωρίς κραυγές. Τώρα είναι η ώρα να δούμε με την προσοχή που πρέπει το νοσοκομείο της Ρόδου  και να βελτιώσουμε τις συνθήκες νοσηλείας”, δήλωσε ο κ. Κόνσολας.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως όσοι θέλουν να συνδράμουν στο διάλογο για την στελέχωση του Νοσοκομείου, πρέπει να βγουν μπροστά.

«Εγώ  δεν κρύβομαι στα δύσκολα.Στην Κω η πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Υγείας δεσμεύθηκε  για το νομοσχέδιο με τα κίνητρα .Η πλάκα τελείωσε. Είμαι στην κυβερνητική παράταξη αλλά τίποτε δεν  με σταματά  για τη διεκδίκηση σε θέματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα», τόνισε ο κ.Κόνσολας.