Κόνσολας : Η Τουρκία δεν θέτει μόνο ζητήματα υφαλοκρηπίδας αλλά και κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου

191

«Η Τουρκία δεν θέτει μόνο  ζητήματα υφαλοκρηπίδας  αλλά και κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου.  Τα  θέτει όλα αυτά  μέσα από το αίτημα αποστρατικοποίησης των νησιών . Κανείς δεν μπορεί να απεμπολήσει το δικαίωμα της χώρας για την άμυνα . Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι  από την ανάρτηση του πρωθυπουργού με την σημαία στην Ψέριμο», δήλωσε στον ΣΚΑΙ με αφορμή το δημοσίευμα του πρακτορείου  Anadolu o βουλευτής της ΝΔ κ.Μάνος Κόνσολας.

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε  συνεχή αμφισβήτηση της κυριαρχίας στα νησιά μας. Οι Τούρκοι  θέλουν να μας οδηγήσουν  στο τραπέζι του διαλόγου όπου θα υπάρχουν οι ανιστόρητες διεκδικήσεις τους . Θέλουν  τα ελληνικά νησιά να είναι τα μόνα σε όλο τον χωρίς υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ και άμυνα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μάνος Κόνσολας.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ δεν υπάρχει Έλληνας που θα θελήσει να κάνει έκπτωση στην εθνική συνείδηση.

«Εμείς προτάσσουμε το διεθνές δίκαιο. Εμείς θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.Πρέπει να  είμαστε σύστοιχοι με αυτό που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο», τόνισε.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στην πολύ καλή εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν και στο γεγονός  ότι τα νησιά μας προσφέρονται για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.