Κόνσολας: Τέσσερα νέα μεγάλα έργα σε Αστυπάλαια, Κάσο, Λειψούς και Κάλυμνο

214

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου για την ένταξη μεγάλων έργων στα νησιά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε συναντηθεί στις αρχές Μαρτίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων όπως το μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας στην Αστυπάλαια, με προϋπολογισμό περίπου 3,5 εκ. ευρώ και έργα που αφορούν στα δίκτυα ύδρευσης σε Κάλυμνο, Κάσο,  και Λειψούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Κόνσολας εντάχθηκαν για χρηματοδότηση έργα όπως:

– Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην Αστυπάλαια με προϋπολογισμό 3.337.092 ευρώ.

– Σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης στους Λειψούς με προϋπολογισμό 1.718.756 ευρώ.

– Βελτίωση υποδομών στο δίκτυο ύδρευσης στην Κάσο με προϋπολογισμό 1.486.480 ευρώ.

– Εγκατάσταση 3 μονάδων αφαλάτωσης στην Κάλυμνο με προϋπολογισμό 1.222.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Τα έργα κοινής ωφέλειας δεν έχουν ιδιοκτήτες, ανήκουν στους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από αυτά τα τέσσερα (4) μεγάλα έργα βελτιώνονται οι υποδομές σε 4 νησιά της Δωδεκανήσου.

Ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» με αρχικό προϋπολογισμό 2,5 δις ευρώ, που και με την προσθήκη πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης φτάνει πλέον τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας μας την ευκαιρία να εντάξουμε και άλλα έργα».