Γιο άλλη μια φορά ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου Κώστας Σαρής θέτει προβλήματα και καταγράφει τις θέσεις του για τα κακώς κείμενα στον τόπο μας.

Αυτή τη φορά καταπιάνεται με τους διορισμούς ειδικών συμβούλων που κάνει ο δήμαρχος Καμπουράκης, χωρίς να υπολογίζει ούτε εντοπιότητα ούτε φυσικά τον Δικηγορικό Σύλλογο της Ρόδου.

Διαβάστε το άρθρο του Κώστα Σαρή:

Ο αξιότιμος Δήμαρχος Ρόδου όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν είναι μεν δικηγόρος Ρόδου, δεν άσκησε όμως ποτέ δικηγορία. Ήταν δικαίωμα του να προσλάβει ειδικό σύμβουλο, δεν ήταν όμως δικαίωμα του να προσλάβει συνάδελφο εξ Αθηνών.

Αυτό αποτελεί περιφρόνηση στο σύνολο των δικηγόρων της Ρόδου, οι οποίοι ανέρχονται στους 465 εν ενεργεία.

Μάλιστα οι περισσότεροι συνάδελφοι και ιδία οι νέοι έχουν λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές. Εάν μεν προσλάμβανε δικηγόρο για τις ιδιωτικές του επιχειρήσεις, ήταν δικαίωμα του να προσλάβει τον οποιονδήποτε, από οποιαδήποτε πόλη της χώρας, ακόμα και από το εξωτερικό.

Είναι όμως Δήμαρχος Ρόδου, σ’ αυτήν την πόλη ζει και από τους δημότες της Ρόδου εισπράττει την μηνιαία αποζημίωση, η οποία ανέρχεται εάν έχω σωστά πληροφορηθεί γύρω στις 5.000€ μεικτά, μηνιαίως.

Με την ευκαιρία να αναφέρω επίσης ότι έχει τακτοποιήσει σε διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις, συναδέλφους με τους οποίους συνδέεται φιλικά, αγνοώντας τον Δικηγορικό Σύλλογο, στον οποίο θα έπρεπε να αποταθεί, προκειμένου με αξιοκρατικά κριτήρια να υποδειχθούν συνάδελφοι, οι οποίοι θα αναλάμβαναν τις θέσεις.

Κύριε Δήμαρχε ο Δήμος Ρόδου ανήκει σε όλους τους Ροδίτες και όχι μόνο στους φίλους σας και επί το λαϊκότερο στους κολλητούς σας. Είναι καιρός έστω και σε μια από τις αρμοδιότητες σας να φανείτε αδέκαστος. Διαφορετικά θα αφήσετε αποχωρώντας από την Δημαρχία, τις πλέον αλγεινές εντυπώσεις.

 

Ρόδος,13 Απριλίου 2021

Κωνσταντίνος Σαρής

Δικηγόρος

 1,034 total views,  2 views today