Με αφορμή την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του δημάρχου κ. Καμπουράκη ο δικηγόρος κ. Σαρής έδωσε στη δημοσιοτητα επιστολή την οποία δημοσιεύουμε:

Η εκ νέου υποψηφιότητα του Δημάρχου Ρόδου

Διάβασα στον χθεσινό ημερήσιο τύπο, την δήλωση του Δημάρχου Ρόδου ότι θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος. Βέβαια το να είναι εκ νέου υποψήφιος είναι αποκλειστικά δική του επιλογή και των στενών συνεργατών του, στους οποίους εγώ δεν συγκαταλέγομαι, όμως θέλω να επισημάνω κάποια ζητήματα για να τα έχει υπόψη του ο κύριος Δήμαρχος εάν και εφόσον επανεκλεγεί.

Να αρχίσω από τα θετικά και το μόνο που γνωρίζω είναι ότι οι καλλιτεχνικές του επιδόσεις είναι άριστες, διότι και αρκετούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες έφερε, πράγμα το οποίο οι συμπολίτες μας είχαν ανάγκη και γενικά στον καλλιτεχνικό τομέα είναι επιτυχημένος.

Στα αρνητικά να αναφέρω:

1)Ο Δήμαρχος δεν είναι ωρομίσθιος, να πηγαίνει π.χ στις 14:00 και να κλείνει το ωράριο του στις 16:00.

2)Ο Δήμαρχος και μάλιστα με τόσες δημοτικές ενότητες, για να ανταποκριθεί στο βαρύ έργο το οποίο αναλαμβάνει, θα πρέπει να είναι στο Δήμο από πρωίας μέχρι νυκτός.

3)Ο Δήμαρχος πρέπει να δέχεται τους δημότες του διαθέτοντας ένα συγκεκριμένο ωράριο αρκετών όμως ωρών για να ακούσει τα αιτήματα τους και να τα επιλύσει στο μέτρο του δυνατού.

4)Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία, να περπατά στην πόλη για να διαπιστώνει τυχόν προβλήματα, τα οποία δεν έχουν επισημάνει οι εκάστοτε συνεργάτες του.

5)Ο Δήμαρχος είναι ο αρχηγός, ο οποίος πρώτος θα αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των δημοτών του και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια επίλυσης τους, είναι με άλλα λόγια ο υπηρέτης των δημοτών του. Στην παρούσα όμως θητεία του κατά την γνώμη μου δεν έδειξε και πολύ ενδιαφέρον για τα προβλήματα των δημοτών.

Ομολογώ όταν διάβασα την δήλωση του ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος το είδα με αρνητική διάθεση διότι κατά την γνώμη μου δεν έχει προσφέρει αυτά που όφειλε στους δημότες του.

Γνωρίζω ότι έχει γενικά την στήριξη πολλών παραγόντων, αλλά το πλεονέκτημα της δημοκρατίας είναι ότι η ψήφος είναι ισάξια για όλους.

Οι κριτές, δηλαδή οι ψηφοφόροι είναι εκείνοι που θα κρίνουν και πιστεύω ότι η κρίση τους αυτή την φορά θα είναι ορθή.

Ρόδος, 2 Ιουνίου 2021

Κωνσταντίνος Ιακ. Σαρής, Δικηγόρος

 592 total views,  2 views today