Κ. Σακελλαροπούλου : Η πολιτεία είναι κοντά στους ακρίτες μας

280

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στα δύο από τα τρία νησιά που π περιλαμβάνονται στο ταξίδι της στα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Χάλκη, αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες τoυ Επιτηρητικού Φυλακίου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου και συνομίλησε με τους νησιώτες στο λιμάνι.

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Τήλο, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας, συναντήθηκε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την επίσκεψή μου στη Χάλκη και την Τήλο είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τους ακρίτες των νησιών μας, να δω από κοντά τις προοπτικές και το όραμά τους για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον και να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους.

Η σταθερή και δημιουργική παρουσία τους εδώ, σε αυτή τη γεμάτη από την ελληνική ψυχή γωνιά του Αιγαίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελεί παράδειγμα πατριωτισμού και μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας».

Η  κυρία Σακελλαροπούλου βρίσκεται στη Σύμη, όπου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945 θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης του νησιού.

 

Το ρεπορτάζ

Ενθουσιασμένη από την ομορφιά της Χάλκης έμεινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα  Σακελλαροπούλου. Να σημειωθεί πως το νησί ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας της Προέδρου στα Δωδεκάνησα.

Την συνόδευσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη στο νησί στις 11 το πρωί και επισκέφθηκε το Φυλάκειο του νησιού.

Είχε επίσης συνάντηση με το δήμαρχο κ. Άγγελο Φραγκάκη ενώ επισκέφθηκε και το φωτοβολταικό πάρκο του νησιού. Επισκέφθηκε όμως και το φαρμακείο του νησιού που ξεκίνησε να λειτουργεί προσφάτως.

Προσιτή στην κοινωνία  άκουσε τους πολίτες  συνομίλησε και ήπιε καφέ μαζί τους όπως ανέφερε στο skyrodos.gr ο δήμαρχος της Χάλκης κ. Φραγκάκης.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας άρεσε η φυσική ομορφιά του νησιού .

Η συνέχεια της περιοδείας  οδήγησε στην Τήλο όπου εκεί επισκέφθηκε στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας. Είχε όμως και συνάντηση με την δήμαρχο του νησιού κ. Μαρία Καμμά.

Στην Τήλο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και επισκέφθηκε το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας, συνοδευόμενη από την δήμαρχο του νησιού.

Η Τήλος στοχεύει να μετασχηματιστεί στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων, καθώς κάθε απόβλητο που παράγεται συλλέγεται και αξιοποιείται με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό να μην αφήνει αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον.

Επόμενος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο οικισμός Λιβάδια και το παραδοσιακό σπίτι της Τήλου. Εκεί την υποδέχθηκε και την ξενάγησε η ιδιοκτήτρια, Ευγενία Στεφανάκη, η οποία της παρουσίασε τις παραδόσεις του νησιού τους και την πολιτιστική κληρονομιά του μέσα από χειροποίητα κεντήματα, έπιπλα, μαγειρικά σκεύη και πολλά άλλα αντικείμενα της τοπικής λαϊκής παράδοσης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες

Η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε, επίσης, και συζήτησε με κατοίκους του νησιού, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας σε τοπικό εστιατόριο που παρέθεσε η δήμαρχος Τήλου, η οποία της απένειμε και αναμνηστική πλακέτα. Στο γεύμα παρακάθισαν, επίσης, οι Αρχές και οι φορείς του νησιού, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Τήλο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στα δύο ακριτικά νησιά, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Κατά την επίσκεψή μου στη Χάλκη και την Τήλο είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τους ακρίτες των νησιών μας, να δω από κοντά τις προοπτικές και το όραμά τους για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον και να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η σταθερή και δημιουργική παρουσία τους εδώ, σε αυτήν τη γεμάτη από την ελληνική ψυχή γωνιά του Αιγαίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελεί παράδειγμα πατριωτισμού και μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας».

Ανακοίνωση Φωτογραφίες Προεδρία της Δημοκρατίας