Οξύς και ξεκάθαρος, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου δίνει τις πρέπουσες απαντήσεις στον δήμαρχο κ. Καμπουράκη που απάντησε στον κ. Σαρή για την γνωστή απρεπή συμπεριφορά προς τον νυν πρόεδρο κ. Περίδη.

Ο κ. Σαρής μεταξύ άλλων, σηκώνει το γάντι στο ζήτημα που ετέθη για τις δήθεν εντολές που δίνει στον κ. Περίδη και επιστρέφει την κρίση, θεωρώντας πως ο δήμαρχος παίρνει από αλλού τις εντολές!

Διαβάστε την επιστολή του κ. Σαρή

Κύριε Δήμαρχε στην ανάρτηση σας σχετικά με το ατόπημα προς τον θεσμό του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, δεν απαντήσατε επί της ουσίας των ζητημάτων, τα οποία εγώ σας έθεσα, αλλά προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να μεταφέρετε την συζήτηση σε άλλα θέματα.

Διερωτηθήκατε ότι εγώ σαν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, επί μια εικοσαετία δεν έλυσα το κτιριακό πρόβλημα του Κτηματολογίου ή και του Δικαστηρίου.

Προφανώς και δεν γνωρίζετε αν και ήσασταν επί πολλά χρόνια γραμμένος δικηγόρος, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, διότι δεν ασκήσατε ποτέ μαχόμενη δικηγορία.

Διότι διαφορετικά θα γνωρίζατε μεταξύ άλλων ότι το Κτηματολόγιο μας δεν εντάχθηκε στο ανύπαρκτο τότε Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ότι η αίθουσα του ακροατηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου, στην οποία τα έπιπλα είχαν καταστραφεί, έγιναν με πρωτοβουλία και έξοδα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Μεταγράφησαν επί Προεδρίας μου σωρεία εκκρεμουσών πράξεων στο Κτηματολόγιο Ρόδου για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.

Διορίστηκε Κτηματολογικός Δικαστής που μέχρι τότε δεν υπήρχε, επεκτάθηκε το Δικαστήριο και στο ακροατήριο 3, το οποίο μέχρι τότε ήταν κλειστό, διότι ήταν ο τάφος ενός Πασά.

Για να αναφέρω όλα όσα έγιναν επί προεδρίας μου, πάντοτε βέβαια με την στήριξη των συναδέλφων μου θα χρειαστεί χρόνος πολύς.

Το γεγονός και μόνο ότι οι συνάδελφοι μου με προέκριναν ως Πρόεδρο επί μια εικοσαετία, τα λέει όλα.  

Εάν θέλατε να πληροφορηθείτε θα μαθαίνατε ότι το παλαιό Νοσοκομείο της Ρόδου εφέρετο στην Κυριότητα του Υπουργείου Υγείας.

Λόγω δε των πολλαπλών επισκέψεων μου στους τότε αρμοδίους Υπουργούς τόσο Δικαιοσύνης όσο και Υγείας, στο οποίο Υπουργός ήταν τότε ο κ. Λοβέρδος, είχαν πειστεί και οι δύο για την παραχώρηση του Νοσοκομείου και την στέγαση Υπηρεσιών των Δικαστηρίων και φυσικά και των μετά των Δικαστηρίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Η αντίδραση προήλθε από το Συνδικαλιστικό όργανο των Ιατρών της Ρόδου, οι οποίοι ονειρεύονταν να μετατραπεί το Κτίριο σε Πολυϊατρείο, το οποίο αντ’ αυτού μετατράπηκε σε άντρο ναρκομανών, εκτός από μερικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν μεταφερθεί εκεί για να καλυφθεί κάποιος χώρος. Όσο για την παρατήρηση σας ότι εγώ διατάζω δήθεν τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να σας το πω στην καθομιλουμένη, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, διότι μάλλον εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Βέβαια είναι καλό να εκτελούμε τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα όχι όμως κατόπιν των υποδείξεων ή και των εντολών άλλων.

Ρόδος, 15 Φεβρουαρίου 2021

Κωνσταντίνος Σαρής»

 673 total views,  2 views today